Martin Priem
Martin Priem (Foto: Edwin Mijnsbergen)

Voorbereidingen Festival aan Zee in volle gang

MIDDELBURG - Aan ervaring geen gebrek bij de organisatie van Festival aan Zee. Samen met zijn team organiseert Martin Priem uit Middelburg al meer dan twintig jaar het festival City of Dance in de Zeeuwse hoofdstad. Toch kent dit nieuwe evenement in Vlissingen veel nieuwe uitdagingen. “Een feest op een strand is anders dan op een veld.”


Priem is druk, deze week. “Als je me iets wil vragen kun je beter even bellen”, schrijft hij via WhatsApp. “Ik ben continu op pad.” En inderdaad: als hij de telefoon opneemt loopt hij net op de boulevard, waar hij staat te flyeren met een paar medewerkers. “We vinden het wel zo netjes om iedereen te informeren over het festival”, zegt hij. Priem verwacht dat het festival zal uitverkopen. Vier- van de vijfduizend kaarten zijn al verkocht. De ervaring leert hem dat veel mensen pas laat besluiten een evenement wel of niet te bezoeken. Maar ook als het niet volledig uitverkoopt is Priem al tevreden. “Deze eerste keer willen we het niet meteen al te groot neerzetten. In tegenstelling tot bij City of Dance doen we hier ook dingen voor de eerste keer. We hebben bijvoorbeeld ook te maken met een strandwacht. In Vlissingen zal een team de hele dag door zwerfafval opruimen, en werken we bijvoorbeeld ook met een statiegeldsysteem, waarbij je je munt terugkrijgt als je je beker weer inlevert.”

Nieuwe uitdagingen
Ook voor wat betreft de opbouw zijn er nieuwe uitdagingen. Er is niet alleen een compleet nieuw en spectaculair hoofdpodium; op een ondergrond van zand worden ook andere vloerdelen gebruikt dan in Middelburg. Verder wordt er bijvoorbeeld ook rekening gehouden met de mogelijkheid dat mensen tijdens het festival in zee duiken. Daar is toezicht voor geregeld.

Maar Priem heeft er vooral veel zin in. Ooit werd hem gevraagd of hij City of Dance ook naar Vlissingen wilde brengen. Dat festival wilde hij echter Middelburgs houden. Festival aan Zee moet een prachtig alternatief worden, voor alle Zeeuwen. “Als deze editie slaagt willen we er zeker een terugkerend evenement van maken want deze locatie is prachtig en uniek!”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief