Yip en Bodhi
Yip en Bodhi

Landelijke BoekStartdag ook in Zeeland

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG/VLISSINGEN/GOES - Op zaterdag 11 juni organiseert BoekStart samen met de Bibliotheken de tweede landelijke BoekStartdag. Het aanbod van activiteiten is deze dag gericht op kinderen van 0 tot en met 4 jaar. Het thema voor de  BoekStartdag is: ‘Jij bent de beste verhalenverteller! Ontdek het in de Bibliotheek’.

De Zeeuwse Bibliotheken heten op zaterdag 11 juni alle kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders extra hartelijk welkom in een van de vestigingen. Zo ontdekken ze samen hoe fijn het is om met hun kindje met boekjes en taal bezig te zijn.

ZB Middelburg en ZB Vlissingen
Kom naar het BoekStartfestival en ontvang een goodiebag, luister naar een mooi verhaal, doe mee met de speurtocht of dans, zing en beweeg samen met je kindje mee met Zumbini. Bezoekers kunnen meedoen aan de prentenboekenquiz en kans maken op een mooie prijs. Er is een lekker fruitje en drankje voor alle kinderen. Meer info op https://www.dezb.nl/boekstart.html..

Bibliotheek Oosterschelde
De BoekStartcoaches van Bibliotheek Oosterschelde gaan op BoekStarttour! Kom langs voor een leuke (muzikale) workshop rondom een BoekStartboekje en krijg ideeën om praktisch aan de slag te gaan met een babyboekje. De BoekStarttour komt ’s morgens langs bij bibliotheekvestigingen van Tholen, Heinkenszand, Zierikzee, Kruiningen en Goes. Meer info op https://oosterschelde.op-shop.nl/222/boekstartdag/vanaf/11-06-2022..

Over BoekStart
BoekStart is een leesbevorderingsprogramma voor ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar. Kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken ontwikkelen een voorsprong waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen naar een boek kijken, illustraties aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhalen vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.

Een gratis oranje koffertje met boekjes
De Bibliotheek werkt samen met gemeente, consultatiebureau, kinderopvang en gastouders om kinderen en ouders vanaf het allereerste begin met boeken en het lezen van boeken in aanraking te brengen. Als je kindje ongeveer drie maanden is, krijg je van de gemeente een brief waarmee je naar de Bibliotheek bij jou in de buurt gaat. Daar maak je je baby lid en ontvang je gratis het oranje BoekStartkoffertje met boekjes. In de BoekStarthoek kun je samen met je baby nog veel meer leuke boekjes ontdekken!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief