Afbeelding
Foto: Ruben Oreel

‘Het groenbeleid van Vlissingen vind ik verbeterd’

Door: Helge Prinsen Algemeen

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

DOOR HELGE PRINSEN

Jan Pouwelse (64). Getrouwd, 3 zoons. Geboren in Vlissingen. Eigenaar Jan Pouwelse Groendoeners. “Als kind was ik al met planten bezig. Ben na de havo meteen als hovenier gaan werken.”

“Ons bedrijf zat 35 jaar aan de Berlagestraat. We wonen er nog wel. De omgeving daar probeer ik weer zoveel mogelijk te beplanten. Achter de nieuwe huizen overheersen nu nog stenen.”

“In al die jaren heb ik al veel schooltuinen vergroend. Kinderen zijn onze toekomst. Als je ziet hoe enthousiast die zijn als ze alles zien groeien en bloeien. Daar word je als mens gelukkig van.”

“Het groenbeleid van Vlissingen vind ik verbeterd. Er wordt meer geld aan besteed. Het Claverveld en Scheldekwartier zijn heel gevarieerd aangelegd. En parkeerplekken met open bestrating.”

“Wat betreft het maaibeleid: nog steeds worden bloeiende bermen te vroeg kaal gemaakt. Omdat dat in een of ander schema staat ofzo. Dat snap je toch niet? Wacht dan even, denk ik dan.”

“Met buitenlandse stagiairs doe ik altijd een rondje Vlissingen. En ja, dan ben je natuurlijk trots op de boulevard. Sommigen schrikken zelfs van de schepen die zo dicht langs de kust varen.”

“Voorlopig ben ik nog actief. Het bedrijf is verhuisd naar Vrijburg. Ook ben ik verantwoordelijk voor de landelijke hovenierscursus voor zij-instromers. Nieuwe uitdagingen zijn er genoeg.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief