Lex Maes in de straten van Vlissingen
Lex Maes in de straten van Vlissingen Foto: Lex de Meester

Foto’s en verhalen gezocht voor expositie over Lex Maes

Algemeen

VLISSINGEN - In 2022 is het twintig jaar geleden dat Lex Maes overleed. Zijn werk als straatartiest liet een onuitwisbare indruk achter in Vlissingen en raakte de harten van heel veel mensen. Het is daarom de hoogste tijd dat hij dit jaar in de spotlight wordt gezet bij Festival Onderstroom.

Lex Maes was een échte straatartiest. Hij speelde net zo makkelijk een eenmansfanfare als verschillende typetjes zoals de ‘verlegen vrijgezel’ of de ‘ober’. Zijn ‘man met baby’ wordt door velen als een hoogtepunt gezien. Wat Maes zo goed maakte als straatartiest is dat hij feilloos zijn publiek aanvoelde en dat hij ontzettend veel lef had. Hij ging met iedereen de interactie aan en wist heel goed door gebakken lucht heen te prikken. Voor je het wist, stond je voor paal. En dan moest je er nog zelf om lachen ook! Hij maakte puur straattheater waar je vol verwondering en vaak ook met grote bulderlach naar kon kijken.

Tijdens Festival Onderstroom willen de Cultuurwerf Lex Maes eren in de omgeving waar hij zich als artiest bij uitstek thuis voelde: in de winkelstraten in het centrum van Vlissingen. Daar organiseert de Cultuurwerf in samenwerking met ondernemers in de binnenstad en de Vlissingse Ondernemers Centrale een tentoonstelling met foto’s van en herinneringen aan Lex Maes in de etalages. De tentoonstelling is van 7 tot en met 31 juli te zien.

Voor deze tentoonstelling is de Cultuurwerf op zoek naar zoveel mogelijk foto’s, beeldmateriaal, verhalen en herinneringen van Lex Maes. Aangezien hij straatartiest was voor het digitale tijdperk is de verwachting dat de meeste foto’s in print zullen zijn. De expositie wordt echter wel digitaal dus wie een foto beschikbaar heeft wordt verzorgt deze zelf te digitaliseren. De fotobestanden en verhalen kunnen worden ingezonden op: marketing@cultuurwerf.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief