Afbeelding
Foto: Ruben Oreel

‘Hier kun je doen waarvoor je wil gaan’

Door: Helge Prinsen Algemeen

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Vincent Chrispijn (30). Samenwonend. Geboren in Vlissingen. Kunstenaar. Zijn artiestennaam is ‘Striped Shades’. Is 24/7 bezig met zijn creatieve uitingen. Tekent al sinds kinds af aan.

“Ben op jonge leeftijd naar Keulen gegaan. Daar is het balletje gaan rollen. Heb mezelf geschoold. Van elke plek waar ik ben geweest nam ik een tatoeage mee. Tot aan Zuid-Afrika toe.”

“Met vooroordelen moet je leven. Vier van de vijf mensen lopen met een boog om me heen. Denken dat ik agressief of asociaal ben. Terwijl ik gewoon een nette en beleefde jongen ben.”

“Ik beweeg me in een kleine cirkel van creatievelingen. Mijn opdrachten zijn divers. Van kinderkamers tot bedrijven. Met allerlei materiaal: potlood, spuitbus, olieverf. Ik tatoeëer ook.”

“Na al het reizen woon ik weer in Vlissingen. Back to the roots. Toch oost west, thuis best. Hier kun je doen waarvoor je wil gaan. Kunst is voeding. Is een uitlaatklep. En geeft energie.”

“In Vlissingen is kunst een ondergeschoven kindje geworden. Exposities zijn er eigenlijk niet meer. Daarom ben ik begonnen aan een samenwerking met andere Zeeuwse kunstenaars.”

“Meestal zit ik aan de kustlijn hier. Dan neem ik mijn canvasje mee en sta ik de hele dag te schilderen. Dat is voor mij het echte Vlissingse vrije gevoel. En dat zal ook altijd zo blijven.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief