Foto: Marielja ten Bruggencate

Ook VMBO leerlingen weten of ze geslaagd zijn

OOST-SOUBURG - Met een zes, een acht en een heleboel zevens is Senna ten Bruggencate (16) geslaagd voor haar VMBO Foodlab diploma aan SSG Nehalennia in Middelburg. De praktijkexamens heeft ze al een tijdje achter de rug. “We moesten een driegangenmenu koken en in het restaurant onze eigen familie serveren. Ik vond het spannend, maar het is allemaal goed gegaan.”


Ze begon de middelbare school op de havo. “Dat paste niet zo goed bij me, dus ben ik twee jaar geleden naar het VMBO gegaan en koos ik voor Foodlab. Daarmee kreeg ik theorievakken en praktijklessen in de keuken, de bakkerij en het restaurant.” Als klein meisje wist ze al dat ze kok of bakker wilde worden.

Gordon Ramsey
Ze gaf op de basisschool een spreekbeurt over patisserie en kijkt al jaren het ene na het andere filmpje over koken en bakken, vooral Masterchef met Gordan Ramsay is favoriet. “Ik vind het leuk om mooie en lekkere dingen te maken met eten. In de winter moest ik stage lopen en dat mocht bij De Herberg. Ik kreeg verschillende opdrachten, waaronder het opzoeken van een recept voor een bananenbrood en hoe ik dat zou presenteren aan de klanten. Dat vond ik heel leuk om te doen. Na mijn stage mocht ik blijven en nu werk ik sinds een half jaar in de keuken, twee of drie avonden in de week. Het is er gezellig en ik heb al veel geleerd.” Na de zomer begint Senna met de opleiding Zelfstandig werkend bakker aan Scalda.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief