Afbeelding
Foto: Annet Eekman

‘Uit mijn klas is iedereen geslaagd’

Door: Redactie Algemeen

OOST-SOUBURG - Ook Senne Kramer kreeg afgelopen week te horen of ze wel of niet geslaagd was, en ook bij haar kon de vlag uit. Senne is geslaagd voor het diploma Vmbo-kader. Volgend jaar gaat ze door naar Scalda in Middelburg waar ze horecamanagement gaat studeren.

Senne zat op Scheldemond in Vlissingen. “Uit mijn klas is iedereen geslaagd,” vertelt ze. “Mijn vriendinnen zitten op de mavo en die wisten het al een week eerder en die waren gelukkig ook allemaal geslaagd.” Senne had het meeste moeite met Engels. “Ik ben niet zo goed in Engels, maar het is toch gelukt! De rest ging allemaal wel goed eigenlijk.” Taalvakken liggen Senne niet zo. “Ik heb dyslexie maar toch had ik voor Nederlands een 7,8, dat zag ik absoluut niet aankomen.” Omdat Senne dyslexie heeft werden de teksten bij Nederlands en Engels door de computer voor haar voorgelezen. “Dat is dus heel prettig voor mij.”

Festivals
Volgens jaar gaat Senne horecamanagement studeren bij Scalda in Middelburg. “Ik wil later een eigen restaurant dus ik dacht dat dit dan wel een goeie opleiding is. Het is een vierjarige opleiding. Er is ook een verkorte versie maar die ga ik niet doen.” Maar eerst gaat Senne genieten van een welverdiende vakantie maar verre reizen gaat ze niet maken. “Ik werk nu bij de Albert Heijn en ik ben van plan om heel veel te gaan werken en verder ga ik met mijn vriendinnen veel naar festivals.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief