Belgische NH90 helikopter geeft demonstratie tijdens Rescue Vlissingen

VLISSINGEN - Een ‘oude bekende’ is woensdag 17 augustus aanwezig bij Rescue Vlissingen. De Belgische NH90, een tweemotorige, multifunctionele helikopter, verzorgt een demonstratie bij het gratis toegankelijke hulpverleningsevenement. 


“De helikopter is ontwikkeld als reactie op de NAVO-behoefte aan een militaire helikopter die zowel boven land als boven zee kan opereren”, aldus Dennis Castel van de organisatie van Rescue Vlissingen. De helikopter was al eens eerder in actie te zien bij het tweejaarlijkse evenement. Dennis Castel van de organisatie laat weten blij te zijn met de aanmelding. “Temeer omdat er op dit moment op militair gebied veel gebeurt in de wereld. Met die reden zal er aanzienlijk minder militair materiaal aanwezig zijn deze editie.” De NH90 is bijna twintig meter lang en weegt 11.000 kilo. Op zijn top haalt de heli 305 kilometer per uur.

Rescue Vlissingen wordt eens in de twee jaar georganiseerd om het publiek kennis te laten maken met de hulpverlening in de breedste zin van het woord. “Waar normaal gezien deuren gesloten blijven in de hulpverlening, is ten tijde van het evenement alles mogelijk. Van jong tot oud vermaakt zich tijdens spectaculaire demonstraties te land, ter zee en in de lucht. Tijdens de editie in 2018 mochten we ruim 100.000 bezoekers, 180 deelnemende organisaties uit 6 landen en maar liefst 1.200 vrijwilligers verwelkomen.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief