Afbeelding
Foto: Lionsclub Vlissingen

Na twee jaar weer traditionele haringparty Lionsclub

Door: Redactie Algemeen

VLISSINGEN - Na twee jaar organiseert de Lionsclub Vlissingen weer de traditionele Vlissingse haringparty. De netwerkbijeenkomst wordt donderdag 30 juni gehouden in de loods van de Stichting Behoud Hoogaars.

De Vlissingse Haringparty is een besloten, jaarlijks terugkerend culinair- en netwerkevenement met een maritiem karakter ter gelegenheid van ‘vlaggetjesdag’. Dit jaar zal de nieuwe haring in de loods van Stichting Behoud Hoogaars geserveerd worden. Edo Koole, voorzitter van de commissie Haringparty: ”We zijn blij dat we dit jaar eindelijk weer een volwaardige party mogen organiseren. Een feest zoals we al meer dan twintig jaar gewend zijn, op een mooie nieuwe locatie samen met onze twintig sponsoren. Dit jaar zullen we, net als vorig jaar, ook de verzorgingshuizen bezoeken met een lekkere haring!” Het alternatieve haringfeest in de verzorgingshuizen waar de Lionsclub Vlissingen in 2021 mee begonnen is, wordt voortgezet. Op vrijdag 1 juli zal er in Ter Reede heerlijke nieuwe haring worden uitgedeeld door de leden van de Lionsclub. Maar ook de Zoute Viever en Scheldehof mogen deze dag genieten van een nieuwe haring aangeboden door de Lionsclub Vlissingen.

Tijdens de haringparty op 30 juni zal naast de veiling van het eerste Vlissingse haringvaatje ook een veiling en verloting van kunstwerken plaatsvinden. Door een lot te kopen maken de gasten kans op een kunstwerk. Maar liefst negen kunstenaars stellen hun werken ter beschikking aan de veiling en verloting. Dit jaar mag de Haringparty ook drie nieuwe kunstenaars verwelkomen; Agnes den Hartogh, Harald Lavooij en Rem van den Bosch. Mede dankzij hen en de andere kunstenaars kunnen wij door de veiling jaarlijks een mooi bedrag ophalen voor goede doelen. De opbrengsten van deze activiteiten komen dit jaar ten goede aan: Stichting Concerten Vlissingen, Stichting Behoud Hoogaars en Stichting de Watergeuzen. Gastheer is traditiegetrouw Joost van Damme. Henri van Maanen is de veilingmeester onder toeziend oog van notaris Antonie Jacobse. De Haringparty wordt georganiseerd door de Lionsclub Vlissingen en INZEE events en mede mogelijk gemaakt door een enthousiaste groep van twintig sponsoren, veelal uit de maritieme sector. De muziek wordt verzorgd door DJ Muncky en Honkers Brassband.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief