Vrijwilligers Museum Arnemuiden
Vrijwilligers Museum Arnemuiden Foto: Erfgoed Zeeland

Op zoek naar vrijwilligers voor de erfgoedsector? Lift dan mee met erfgoedvrijwilliger.nl!

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Ben je op zoek naar nieuwe vrijwilligers? Plaats dan snel een korte klus op erfgoedvrijwilliger.nl en lift mee op een landelijke wervingscampagne. In september en oktober wordt er vanuit het platform Erfgoedvrijwilliger een online campagne uitgezet om meer mensen te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk in de erfgoedsector.

De focus van de campagne ligt op korte vrijwilligersklussen. Denk bijvoorbeeld aan meehelpen bij een publieksactiviteit tijdens Open Monumentendag of in de Maand van de Geschiedenis. Andere voorbeelden van korte klussen zijn: meebouwen aan een tentoonstelling, een oral history interview doen, een klein project opzetten of gidsen bij een evenement.

Jullie vacature in de spotlight
De korte klussen krijgen extra aandacht in de online campagne. Door een korte klus aan te bieden, kun je op een laagdrempelige manier laten zien hoe leuk vrijwilligerswerk is bij uw organisatie. Erfgoedorganisaties kunnen gratis een korte vrijwilligersklus plaatsen op erfgoedvrijwilliger.nl.

Over de campagne
Deze campagne is onderdeel van ‘Online ontmoeten en ontwikkelen’: een project ter ondersteuning van erfgoedvrijwilligers in interprovinciaal verband. Het project is een samenwerking van het Overleg Provinciale Erfgoedhuizen Nederland (OPEN) en wordt financieel mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief