Gi-Ga-Groen Kinderboekenweek 2022
Gi-Ga-Groen Kinderboekenweek 2022 Foto: Kinderboeken.nl

Kom naar de Zeeuwse bibliotheken tijdens de Kinderboekenweek

Door: Redactie Algemeen

GOES - In en rond de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) zijn er in de bibliotheken in Zeeland superleuke activiteiten voor kinderen. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van de natuur, onder het motto Gi-Ga-Groen! En natuurlijk zijn heel veel kinderboeken die je helpen de natuur te ontdekken, te begrijpen én te helpen. Ga jij mee op avontuur?

Activiteiten

De Bibliotheek Oosterschelde
De Bibliotheek Oosterschelde organiseert onder meer een spetterende show ‘Woelig water’, diverse voorleesmomentjes, ontmoetingen met een boswachter, een imker of een kinderboekenschrijver. Of volg ‘groene’ workshops zoals de groene bakworkshop, een vogelhuisje pimpen of bouw je eigen insectenhotel! Kijk voor het volledige programma op: www.bibliotheekoosterschelde.nl/kbw.

Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen
Op 5 oktober is er in de vestingen Axel, Terneuzen, Hulst en Oostburg een feestelijke opening met een natuurcircuit vol met opdrachten en uiteraard een beloning. Tijdens de hele Kinderboekenweek kunnen kinderen op speurtocht met hun eigen ‘Biebrecordboek van de natuur’ in deze vier bibliotheken. Dat belooft een avontuurlijk parcours te worden. Meer informatie: www.biebzvl.nl.

ZB Bibliotheek van Zeeland
In Vlissingen kun je gaan struinen naar schatten met een heuse strandjutter. Of kom daar genieten tijdens de Verhalenkoffer van een mooi verhaal (en meer). En ook in de ZB in Middelburg en Vlissingen kun je met je eigen ‘Biebrecordboek van de natuur’ op speurtocht. Meer informatie en aanmelden: www.dezb.nl/bibliotheek/kinderboekenweek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief