Erica en Nikki van de Kattenbende.
Erica en Nikki van de Kattenbende. (Foto: Marielja ten Bruggencate)

Kattenbende dagelijks te zien op YouTube

  Actueel

VLISSINGEN – Met meer dan 1300 volgers zijn Erica en Nikki bekende Vlissingse vloggers. Op hun YouTube-kanaal De Kattenbende laten zij zien hoe het is om te leven met een beperking.


 

Het begon toen Erica Meerman (34) en Nikki Langstraat (33) in 2016 naar een concert gingen van K3. Met een actiecamera die ze hadden gekregen van Erica’s oma filmden ze de reis, het concert en de zangeressen. “Het was leuk om een filmpje te maken,” vertelt Nikki. Na de positieve reacties die ze kregen besloten Erica en Nikki elke maand een filmpje online te zetten. “Mijn oma heeft de eerste vlog nog gezien, toen is ze overleden. Maar ze was trots en we zijn doorgegaan,” zegt Erica. Inmiddels komen er dagelijks vlogs online van De Kattenbende, zoals Erica en Nikki zich noemen.

Kattenstreken

Nikki is door een spierziekte rolstoel gebonden en Erica heeft vanwege haar autisme behoefte aan een vast dagritme. Hun liefde voor K3 heeft hen bij elkaar gebracht en al snel kwamen de vrouwen er achter dat zij nog een gemeenschappelijke liefde hebben: katten. Felix (4), Boeffie (6) en Kristel (3) zijn als kinderen voor hen. De poezen zijn dan ook regelmatig te zien in de vlogs. “Vooral Felix haalt kattenstreken uit,” vertelt Erica.

Hulppoes

Naast de poezenvlogs zijn er nog een heleboel onderwerpen. Op de kast staat een schrijfbordje met daarop een planning voor deze week. Iedere dag heeft een ander onderwerp, zoals een kookvlog, knutselvlog, gamevlog, voorleesvlog en natuurlijk de poezenvlog. “Felix is een hulppoes,” zegt Nikki. “Als ik iets kwijt ben, weet zij waar het ligt. Ze kan ook in kasten en laatjes klimmen. Ze houdt erg van knuffelen, want ze is te vroeg uit het nestje gehaald.”

Chatten

Naast de vlogs, is de Kattenbende regelmatig live te zien op YouTube. “Tijdens de livestream kunnen we chatten met de fans,” legt Erica uit. “Ik heb graag contact met ze. Maar als ze vervelende dingen gaan zeggen of uitschelden vind ik dat helemaal niet leuk.” Bijna dagelijks hebben ze last van online pesten. Ze krijgen hatelijke berichtjes, bedreigingen en worden zelfs op een vervelende manier nagedaan. “De moderators van YouTube helpen ons en blokkeren pesters,” zegt Erica, “maar het is niet leuk als je uitgescholden wordt. Ik kan er boos van worden, maar we geven niet op. Er zijn een heleboel fans die de vlogs wel leuk vinden, dus we gaan gewoon door.”

Dromen

Nikki en Erica volgen zelf ook vloggers. “Ik ben fan van Dylan Haegens,” zegt Nikki, “want hij is heel grappig. Ik wil hem graag een keer ontmoeten.” Erica kijkt graag familievlogs. “De Bellinga’s volg ik en ik leer daar ook van.” Ze dromen er van met hun authentieke filmpjes over het werkelijke leven, ooit in de YouTube Gallery te komen en een VEED award (Oscar van de Nederlandse YouTube industrie) te winnen.


Postbus

Sinds een paar weken heeft de Kattenbende een eigen postbus. Ze ontvangen graag post van fans en zijn blij met alle berichtjes en tekeningen. Verrassingsdozen zijn helemaal geliefd. “Het kerstpakket dat ik kreeg van mijn vrijwilligerswerk hebben we gefilmd. Het was super leuk om uit te pakken,” zegt Nikki terwijl ze straalt als ze terug denkt aan de cadeaudoos. “We zouden het heel leuk vinden als mensen ons post willen sturen en onze vlogs kijken en liken. Iedereen kan zich gratis abonneren op ons kanaal.”

Meer informatie
De vlogs van de Kattenbende zijn te bekijken op www.youtube.com/ericameerman. Post mag gestuurd worden naar: De Kattenbende, Postbus 55, 4380 ZB Vlissingen.

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Timmerlieden

Middelburg

Mechanical engineer

Heinkenszand

Mechanical engineer

Heinkenszand

Vrijwilligerswerk

Vlissingen

Medewerkers Kas

Rilland

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief