Een piepjonge deelnemer in zijn eigen oldtimer.
Een piepjonge deelnemer in zijn eigen oldtimer. (Foto: Lissete van peenen)

Vlissingen Vintage viert eerste lustrum

  Actueel

VLISSINGEN - De vijfde editie van Vlissingen Vintage begint vrijdag. Tot en met zondag zijn het oldtimers, muziek uit de jaren '50 en petticoats die de klok slaan in de binnenstad.


De editie van 2018 jaar trok volgens de organisatie van het rock 'n' roll-evenement 10.000 bezoekers.

Danswedstrijd

Ook dit jaar biedt het gratis festival weer drie dagen lang live muziek, oldtimers, kraampjes met vintage kleding en andere spulletjes, een danswedstrijd, grote vinyl beurs en kindervermaak. En dit allemaal in de sfeer van de swingende Amerikaanse jaren vijftig.

Organisatie

De organisatie is, net als de voorgaande edities, in handen van Rik Lingier en Jolanda Dielemans. Samen met vrijwilligers en ondernemers op de Oude Markt hebben ze na enige problemen door het verdwijnen van de oude locatie, met sponsors en enthousiasme, op korte termijn een programma in elkaar weten te zetten.

Bands

In totaal spelen er twintig bands, uit binnen- en buitenland. 'De meest in het oog springende artiesten zijn Bamboozel uit het Verenigd Koninkrijk, Voodooswing uit Amerika, The Hillbillies en The Spunyboys uit Frankrijk en Ezra Lee uit Australië', aldus de organisatie. 'Natuurlijk zijn er ook Zeeuwse bands, zoals Wild May West, The 5 O Matics en het 14-jarige talent Dax Hovius is ook van de partij.'

Programma

De vrijdagavond staat in het teken van de zogeheten barcrawl. Vanaf 20.30 uur treden acht bands in evenzoveel horecagelegenheden op en rond het Bellamypark op.

Zaterdag is er tussen 13.00 en 00.00 uur gratis livemuziek op de Oude Markt en Kleine Markt. In de Spuistraat en Lange Zelke is er een vintage markt met een vinylbeurs. Op het Bellamypark zijn blinkende oldtimers te bewonderen.

Het festival wordt zondag afgesloten met wederom gratis live-muziek op de Oude Markt, tussen 13.00 en 19.00 uur en een vintagemarkt in de Spuistraat en Lange Zelke.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Meerdere vacatures

Yerseke

Bezorgers

Middelburg

Bezorgers

Middelburg

Teamleider

Rilland

Chauffeur

Roosendaal

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief