De cursus vindt plaats in het gemeentehuis in Vlissingen.
De cursus vindt plaats in het gemeentehuis in Vlissingen. (Linda Raaphorst)

Cursus politiek voor belangstellende inwoners

  Actueel

VLISSINGEN - Inwoners van de gemeente Vlissingen die meer willen weten over gemeentepolitiek en democratie kunnen zich aanmelden voor de cursus 'Politiek Actief'. De gemeente Vlissingen biedt deze cursus gratis aan.


De eerste avond is op dinsdag 10 september. De cursus vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Vlissingen en wordt gegeven door de griffier van de Vlissingse gemeenteraad, ondersteund door Pro Demos. Dit is een landelijke organisatie voor democratie en rechtsstaat.

Raadsleden

De deelnemers leren onder meer wat een griffier precies doet, hoe de gemeenteraad functioneert en wat er allemaal geregeld wordt in een gemeentehuis.

De cursus is ook geschikt voor inwoners die erover denken lid te worden van een politieke partij, maar nog niet precies weten wat de mogelijkheden zijn.

De volgende cursusavonden zijn op dinsdag 17 en dinsdag 24 september en dinsdag 1 oktober en donderdag 10 oktober. Die avond wonen de cursisten een raadsvergadering bij. Tijdens de cursus ontmoeten de deelnemers ook raadsleden en kunnen hen vragen naar hun ervaringen en taken.

Aanmelden

Inwoners van de gemeente Vlissingen die zich willen aanmelden voor 'Politiek Actief' kunnen hun motivatie mailen naar griffie@vlissingen.nl.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Verkoopadviseur

Bergen op Zoom

Medewerker Technische Dienst

Rilland

Bezorgers

Brabant en Zeeland

(Aankomend) Teeltmanager

Rilland

Chauffeur

Roosendaal

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief