De Franse filmmaker Claude Lelouch krijgt de 'Career Achievement Award 2019'.
De Franse filmmaker Claude Lelouch krijgt de 'Career Achievement Award 2019'.

Franse regisseur Lelouch krijgt award in Vlissingen

  Actueel

VLISSINGEN - De Franse filmmaker Claude Lelouch krijgt volgende maand tijdens filmfestival Film by the Sea in Vlissingen een oeuvreprijs uitgereikt. Ook gaat tijdens het festival de 49e film van de 81-jarige regisseur in première.


Lelouch is bekend van films als 'Un homme et une femme', 'Les uns et les autres' en 'Les misérables' en ontvangt in Vlissingen de 'Career Achievement Award'. 

Episch

Zijn nieuwste film, 'Les plus belles années d'une vie', gaat op Film by the Sea in première en is een vervolg op 'Un homme et une femme'. Deze romantische liefdesgeschiedenis tussen weduwe Anne en weduwnaar Jean-Louis maakte Lelouch in 1966 wereldberoemd. De film won zowel de Gouden Palm van Cannes als twee Oscars.

In 1981 boekte Lelouch succes met het epische 'Les uns et les autres', over de levens van vier families tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. 

Traditie

Film by the Sea vindt van 13 tot en met 22 september voor de 21e keer plaats. Traditiegetrouw worden er oeuvreprijzen uitgereikt aan acteurs en regisseurs met een grote staat van dienst. Eerdere winnaars zijn onder meer de onlangs overleden Rutger Hauer, Sophia Loren, Morgan Freeman en Paul Verhoeven.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>