Marleen Ovaa toont haar koninklijke onderscheiding.
Marleen Ovaa toont haar koninklijke onderscheiding. (Foto: Cédric Broodman)

Marleen Ovaa was 'stomverbaasd' door lintje

  Actueel

VLISSINGEN - Deze weken portretteert de Vlissingse Bode de inwoners die bij de lintjesregen in april een koninklijke onderscheiding ontvingen. Dit keer komt Marleen Ovaa aan het woord. Voor haar vrijwilligerswerk en bijdrage aan de samenleving is ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tot op de dag van vandaag doet ze verschillende soorten vrijwilligerswerk.


Marleen Ovaa liep een oefenronde voor de Nijmeegse vierdaagse samen met haar dochter. De route was al gepland. Ze zouden naar Fort Rammekens in Ritthem lopen, maar om wat meer kilometers te maken, liepen ze om via het centrum van Vlissingen en zo de wijk Scheldehof in waar Marleen vrijwilligerswerk doet voor zorgorganisatie WVO Zorg. “Mijn dochter vroeg naar mijn vrijwilligerswerk”, vertelt Ovaa. “Toen liepen we de foyer binnen en zag ik al mijn familie staan. Toen viel het kwartje wel.”

Stomverbaasd

Tot dat moment had ze het niet zien aankomen dat ze misschien wel eens een lintje zou krijgen. “Ik was stomverbaasd. Er zijn wel familieleden die een lintje hebben gekregen, maar ik dacht dat ik er nooit een zou krijgen”, vertelt ze. “Ik was daar eerlijk gezegd ook niet mee bezig. Je doet vrijwilligerswerk niet om een lintje te krijgen. Ik doe het, omdat ik het leuk vind.”

Korfbal

Ovaa verricht op dit moment op maar liefst zes verschillende locaties vrijwilligerswerk. “Zo ben ik collectant voor het Longfonds, werk ik bij korfbalvereniging Seolto en op woensdag bij WVO Scheldehof.” Daarnaast wandelt ze veel en helpt ze ook mee met het begeleiden van wandeltochten.

Ze helpt mee met jaarlijkse wandeltocht Eben Haëzer voor mensen in een rolstoel. Toch heeft ze een speciale plek voor de korfbalvereniging. “Mijn kinderen gingen ernaartoe en zo ben ik samen met mijn man erin gerold. Het is een soort van familie voor mij.”

Ouderenzorg

Ze werkt ook als vrijwilliger bij WVO en hier helpt ze mee bij de activiteiten. Zo wordt er vaak een vraagspel gedaan, is er een optreden of draaien ze LP’s. De ouderen in het zorgcentrum kunnen dan een verzoek indienen. “Er is laatst een hele bijzondere activiteit geweest”, vertelt de lintjesdrager. “We gingen samen met een aantal ouderen op een motor door de stad rijden. Ze vroegen aan mij of ik mee wilde en ik dacht, waarom ook niet?”

Vierdaagse

Een grote passie van Marleen Ovaa is wandelen. Zo doet ze mee aan de Nijmeegse vierdaagse. “Dit is het negende jaar alweer. Ik liep dit jaar samen met mijn dochter, mijn schoonzus en een wandelvriendin”, vertelt ze. “Dit jaar was het heerlijk weer, perfect zelfs. Maar er zijn wel jaren geweest dat het erg slecht was. Dan denk je wel eens waarom doe ik dit. Toch maken ze er een feestje van en voor de wandelaars is dat altijd gezellig.”

Mazzel

Een bijzondere dag was het voor Marleen Ovaa toen ze het lintje kreeg. Ze was stomverbaasd. Toch vind ze wel dat ze geluk heeft gehad. “Er zijn genoeg vrijwilligers die nog meer doen dan ik. Ik heb alleen de mazzel gehad dat mijn vriendin mij heeft voorgedragen.”

BIJDRAGE CÉDRIC BROODMAN

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief