Eerder is er voor de internationale Coming Out-dag gevoetbald met een regenboogbal.
Eerder is er voor de internationale Coming Out-dag gevoetbald met een regenboogbal. Archieffoto: Bennie Krajenbrink

Voetballen met regenboogveters voor meer acceptatie

Door: Britta Janssen Actueel

MIDDELBURG - Op zaterdag 12 oktober wordt er voor de tweede keer op de Zeeuwse voetbalvelden een regenboogactie gehouden in het kader van de internationale Coming Out-dag. Dit keer vragen de voetballers met regenboogveters en een regenboogvlag aandacht voor diversiteit binnen de sport.

Onder meer Zeelandia, Jong Ambon, SV Walcheren, Lewedorpse Boys, SV Nieuwdorp, Borssele, Terneuzen, Serooskerke en RCS hebben zich al aangemeld voor de actie. Hiermee laten de clubs zien dat iedereen zichzelf moet (kunnen) zijn op het sportveld. Afkomst, religie en seksuele voorkeur mogen niet uitmaken in de omgang met elkaar.

Acceptatie

De actie vindt plaats in het kader van de internationale Coming Out-dag, die elk jaar op 11 oktober plaatsvindt. Op veel plaatsen wordt dan de regenboogvlag gehesen. Regenboogkleuren staan symbool voor de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit.

Het initiatief voor 'voetballen met regenboogveters' dag komt voort uit een samenwerking tussen de gemeenten Goes en Middelburg, Anti Discriminatie Bureau Zeeland, LHBT Netwerk Zeeland en COC Zeeland. Deze organisaties zetten verschillende manieren in om de acceptatie van diversiteit in Zeeland te vergroten.

Voetbalverenigingen kunnen zich nog aanmelden om mee te doen. Opgeven kan bij Anti Discriminatie Bureau Zeeland via c.heijstek@adbzeeland.nl of a.elenbaas@czwbureau.nl. De clubs ontvangen gratis regenboogveters voor twee teams, een regenboogvlag en posters en flyers om aandacht te vragen voor de actie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief