Adri de Buck (rechts) bij de opening van de HZ in Middelburg.
Adri de Buck (rechts) bij de opening van de HZ in Middelburg. (Foto: Claudia de Wit)

‘Onderwijsvisionair’ Adri de Buck geridderd bij afscheid HZ

VLISSINGEN - Bij zijn afscheid als voorzitter van het college van bestuur van de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen is Adri de Buck benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding voor een lange lijst aan verdiensten in veelal het onderwijs.


De Middelburgse burgemeester Harald Bergmann reikte het lintje uit aan de 63-jarige De Buck. “Hij heeft zich zeer verdienstelijk gemaakt voor het voortbestaan van de HZ”, laat de gemeente Middelburg weten. “Hij zette de transformatie in van hogeschool naar kennisinstituut: Kenniswerf Zeeland, Dok41/Dokwize.”

Terugbetalen

In 2004 verscheen het rapport van de commissie Rekenschap, waardoor de HZ 24 miljoen euro moest terugbetalen. “De Buck leidde de HZ met deskundige hand door deze moeilijke periode heen. Hij legde de basis voor de verkiezing van de HZ tot beste middelgrote hogeschool van Nederland in 2014.”

Onderwijsvisionair

De Buck speelt een voortrekkersrol bij vernieuwing in Zeeland en daarbuiten. “Hij is onderwijsvisionair, beschikt over kennis waarmee hij anderen weet te enthousiasmeren.” Zo ontwikkelde hij een visie op de profilering van het hoger onderwijs. “Dat was mede een aansporing voor de rijksoverheid om de Commissie Veerman in te stellen. Hij zorgde voor de introductie van vernieuwend interdisciplinair onderwijs, onderzoek en kennisverspreiding. Daarmee worden ondernemende en initiatiefrijke professionals opgeleid.”

Campus Zeeland

Ook is De Buck lid van onder meer de Wetenschappelijke Raad van Zeeland, de Economic-Board van Zeeland, en VNO-NCW-Brabant/Zeeland. Hij is medeoprichter (2003) van de Roosevelt Academy (nu University College Roosevelt), Zeeland Centraal, Campus Zeeland, Academische Werkplaats Ouderenzorg Zeeland en Centrum voor Onderwijsexcellentie (RCEE) in Middelburg.
Hij is lid van de Stuurgroep Campus Zeeland, waarin hij zich onder meer sterk maakt voor een beter hoger onderwijs in Zeeland. "Hierin zoekt hij steeds naar de verbinding tussen onderwijsinstellingen, kennisinstituten, overheid en ondernemers."

Zilveren Fles

In 2013 ontving hij de Vlissingse gemeentelijke onderscheiding ‘De Zilveren Fles’ vanwege zijn verdiensten. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Medewerkers Kas

Rilland

Mechanical engineer

Heinkenszand

Timmerlieden

Middelburg

Interieurverzorgster

\\\'s Gravenpolder

Vrijwilligerswerk

Vlissingen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief