Foto: Britta Janssen

Heeft Vlissingen genoeg woonwagenplaatsen?

VLISSINGEN - Als toevoeging op het woonbeleid maakt de gemeente Vlissingen dit jaar een visie over de standplaatsen voor woonwagens. “Hiervoor brengen we onder meer de behoeftes van woonwagenbewoners in kaart”, vertelt wethouder Sem Stroosnijder.

 


De gemeente Vlissingen heeft dertig standplaatsen op drie woonwagenkampen. Een woonwagen is een reguliere woonvorm, aldus de wethouder. Vlissingen maakt de visie naar aanleiding van de kaders voor woonwagen- en standplaatsenbeleid die het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gepresenteerd. Binnen deze kaders kan iedere gemeente zijn eigen beleid bepalen.  

Wachttijden

Voor de visie over het woonwagen- en standplaatsenbeleid wil de gemeente onder meer weten wat de behoefte aan nieuwe standplaatsen is voor de natuurlijke aanwas van woonwagenbewoners in Vlissingen. “We brengen de wachttijden voor een standplaats in kaart”, legt Stroosnijder uit. Daarvan heeft hij nu nog geen duidelijk beeld. “Sommige mensen willen bijvoorbeeld niet per se in Vlissingen wonen.”
De visie moet een doorkijk opleveren naar de komende tien jaar. Het plan, dat volgens de wethouder nog wel enige maanden op zich laat wachten, levert meer duidelijkheid op over de wachttijden en wat er voor nodig is om ze te verkorten. “Ook weten we dan hoe de wachttijden zich verhouden tot andere woonvormen.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Lid van de Raad van Toezicht

Middelburg en Vlissingen

Bezorgers

Middelburg

CV Monteur

Bergen op Zoom

Meerdere vacatures

Yerseke

Klantenservice Medewerker

Bergen op Zoom

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief