Foto: Delta

Vattenfall wil aandelen van Delta Energie overnemen

MIDDELBURG - Het Zweedse Vattenfall wil de aandelen van Delta Energie overnemen.


Delta Energie levert groene stroom en gas aan consumenten en het midden- en kleinbedrijf. Met de telecomtak maakt het deel uit van Delta.

Vattenfall wil alleen de aandelen van de energie overnemen. Delta Energie blijft als zelfstandig bedrijf opereren vanuit het kantoor in Middelburg.

Voordelen

CEO Marco Visser van Delta zegt dat er voor Zeeuwen sowieso niets verandert. De huidige contracten blijven bestaan, de voordelen voor mensen die zowel energie als telecom afnemen ook en de Delta-winkels in Zeeuwse steden blijven open voor mensen met vragen over energie.

Door de overname krijgt het bedrijf volgens Visser ‘een stevige basis’ waarmee ze nog meer energie kan leveren uit duurzame bronnen. “Delta Energie krijgt een fundament voor een duurzame toekomst", zegt hij. “Wij willen het mogelijk maken om fossielvrij te leven binnen één generatie en kunnen dit nu samen met Delta Energie realiseren”, zegt directeur klanten Cindy Kroon van Vattenfall.

Windpark

Het is één van Europa's grootste energiebedrijven. In Nederland heeft het Nuon en Feenstra en Powerpeers onder haar hoede. Ze heeft al een windpark in Zeeuws-Vlaanderen en neemt de stroom af van het zonnepark in Middelburg. De overname moet nog worden goedgekeurd door de ondernemingsraad van Delta Energie en de Autoriteit Consument en Markt.

Overblijfsel

De telecomtak van Delta heeft onlangs Caiway overgenomen en levert sindsdien ook telefoon en internet buiten Zeeland.

Het huidige Delta is een overblijfsel van het voormalige Delta dat vanwege de Europese regelgeving moest splitsen. Het is uiteengevallen in DNWG, PZEM en Delta. Het was sinds 2016 al in handen van het Zweedse investeringsfonds EQT Infrastructure.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief