Foto: Lotje Koster

Kaartjes voor Westerscheldetunnel lijken fors goedkoper te worden

MIDDELBURG - Tien van de twaalf politieke partijen in Provinciale Staten hebben een initiatiefvoorstel ingediend voor lagere tarieven in de Westerscheldetunnel.


Aanleiding voor het voorstel is de extra groei van het aantal passages. De partijen willen dat er geen trendmatige verhogingen meer komen tot het einde van de toltermijn. Daarnaast stellen ze voor om een korting voor veelgebruikers in te voeren van minimaal vijftig procent en een korting op T-Tag-tarieven van minimaal veertig procent ten opzichte van een los kaartje.

Voordelen

Daardoor zouden de tarieven per 1 januari 2020 worden verlaagd in plaats van nieuwe tarieven per 1 januari 2021.

De partijen willen ook dat extra voordelen vanaf dit jaar worden ingezet om de tunnel eerder tolvrij te maken. Nu is dat 2033.

Indieners

De partijen die het voorstel hebben ingediend zijn de SGP, PvdA, CDA, D66, CU, PVV, SP, VVD, Partij voor Zeeland en Zeeland Lokaal. Alleen 50Plus en GroenLinks doen niet mee. Provinciale Staten praten op 1 maart over het voorstel.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief