Foto: Eugène de Kok

Adrz is blij met weer een roze lintje, maar stopt met deelname aan keurmerken

GOES - Ook dit jaar heeft Adrz een roze lintje ontvangen voor uitstekende borstkankerzorg in het ziekenhuis in Goes en Vlissingen.


Het Borstkankercentrum zit in de vestiging in Vlissingen. Het voldoet aan alle criteria die de Borstkankervereniging Nederland aan uitstekende zorg stelt. Die criteria gaan onder meer over de begeleiding van patiënten, informatieverstrekking, psychosociale zorg en de aandacht voor het herstel na kanker.

Compassie

Voor het roze lintje kijkt de vereniging ook naar het aantal operaties per jaar en het medische team. Ziekenhuisbestuurder Claudia Brandenburg is trots. “Wij werken elke dag met veel compassie en professionaliteit aan het zo goed mogelijk vormgeven van onze zorg. Wij horen van onze patiënten terug dat zij de zorg die we in het Borstkankercentrum leveren als zeer prettig ervaren. Het is dan ook fijn dit vanuit een ander perspectief bevestigd te zien.”

Deelname

Desondanks heeft Adrz besloten te stoppen met deelname aan de keurmerken die er in de zorgsector zijn. Mede vanwege de kosten is er momenteel veel discussie over de hoeveelheid aan keurmerken. Bij Adrz is hierover ook gesproken. Het Zeeuwse ziekenhuis stopt met actieve deelname aan toetsing voor allerlei keurmerken, in navolging van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en moederorganisatie Erasmus MC in Rotterdam.

Accreditatie

Er blijven echter voldoende momenten waarop de zorg wordt getoetst. Momenteel bereidt Adrz zich voor op de toetsing door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg. In 2020 hoopt ze de belangrijke accreditatie binnen te halen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Bezorgers

Wemeldinge

Lid van de Raad van Toezicht

Middelburg en Vlissingen

Bezorgers

Middelburg

Bezorgers

Middelburg

Medewerker Technische Dienst

Rilland

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief