Foto: Zeeuwse Vacaturebank

Gros van forensen werkt liever in Zeeland

GOES - 376 mensen hebben in mei en juni de enquête over werken in Zeeland ingevuld.


Het was een initiatief van de provincie en de Zeeuwse Vacaturebank. Zij wilden weten waarom dagelijks duizenden Zeeuwen vroeg op pad zijn om buiten de provincie te gaan werken, terwijl de banen in Zeeland voor het oprapen liggen.

Open 

Bij de start van de campagne ging een promotieteam op stap om forensen over te halen de vragenlijst in te vullen. 82 procent van de respondenten heeft gezegd open te staan voor een baan in Zeeland. 25 procent zegt dat de baan die zij zoeken niet in Zeeland is.

Veranderen

Jim Goedhart van de Zeeuwse Vacaturebank vindt het goed nieuws. “Het geeft aan dat deze forensen in veruit de meeste gevallen liever in Zeeland zouden willen werken. Het beeld dat er in Zeeland geen werk is, is gelukkig aan het veranderen.” Volgens Goedhart is er nog wel werk aan de winkel. De vacaturebank gaat de mensen die hebben gezegd open te staan voor werk in de provincie benaderen en hen helpen met het vinden van de juiste baan.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Teamleider

Rilland

Bezorgers

Brabant en Zeeland

Beheerder voor het dorpshuis Nisse

Nisse

Bezorgers

Kats

Bezorgers

Wemeldinge

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief