veer-ferry-fietsvoetveer-willem-woznitza
veer-ferry-fietsvoetveer-willem-woznitza

Fiets-voetveer komt onder hoede van Westerscheldetunnel

Door: Eugene de Kok Algemeen

MIDDELBURG - De Westerschelde Ferry wordt een dochteronderneming van de NV Westerscheldetunnel.

Vanaf 1 januari zwaait de tunnel voor een periode van tien jaar de scepter over het fiets-voetveer tussen Breskens en Vlissingen.

Gedeputeerde Harry van der Maas en directeur Harald Schoenmakers hebben daartoe dinsdag een intentieverklaring ondertekend. De ferry verkeert al jaren in financiële problemen. Nadat er geen vervoersbedrijf werd gevonden dat de ferry wilde exploiteren nam de provincie vorig jaar het roer over.

Profiteren

De provincie denkt dat het in de nieuwe constructie kan profiteren van de kennis en kunde van de WST. De tunnel zorgde de laatste maanden al voor de leiding van de ferry.

Stappen

Sindsdien zijn volgens de partijen stappen gemaakt in ‘het aanbrengen van meer structuur in de organisatie, het vernieuwen en verbeteren van de faciliteiten en is er gewerkt aan de uitstraling en beleving’. “We versterken zo de organisatie met kennis en kunde en het biedt schaalvoordelen”, zegt Van der Maas over de stap. “Ik ben blij dat we daarmee de kwaliteit van de verbinding voor inwoners en toeristen verder kunnen vergroten."

De komende tijd kijken de partijen hoe ze de samenwerking het beste vorm kunnen geven. Dit najaar neemt Provinciale Staten een besluit over een meerjarenplan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief