zomerbraderie-meliskerke-annet-eekman-medium
zomerbraderie-meliskerke-annet-eekman-medium

Zomerbraderie hoort bij het DNA van Meliskerke

Door: Eugene de Kok Algemeen

MELISKERKE - Aagtekerke heeft de motorcross, Biggekerke een solexrace, Westkapelle de kermis en Meliskerke de zomerbrraderie. “Het hoort bij het DNA van ons dorp”, zegt William Boone. Volgende week woensdag (31 juli) is het weer zover. Tussen 12.00 uur en 20.00 uur is er in het dorp van alles te doen.

Nadat de braderie vorig jaar door omstandigheden niet door kon gaan, is het nu weer groot feest in de Torenstraat en omgeving. Het is de twaalfde editie van de zomerbraderie.

Oranjevereniging

De organisatie is dit keer in handen van de Oranjevereniging in Meliskerke, met William Boone en Carlo Rotte als kartrekkers. “Het staat volgende week weer lekker vol”, zegt William Boone. Er staan zeker meer dan zestig kramen. Volgens hem zitten er veel nieuwe gezichten tussen de deelnemers. “Bezoekers zullen worden verrast. We hopen dat we inwoners en toeristen weer een leuke dag kunnen bezorgen.”

Koor

Naast de kramen met koopwaar en demonstraties van oude ambachten zijn er de hele dag activiteiten. Zo zijn er ‘s middags twee optredens van het 50-plus-koor De Zilvermeeuwen en zendt WFM de hele dag live radio uit.

Ook laat shantykoor Zuidwest 10 zich van zijn beste kant zien en kunnen kinderen zich vermaken met een ballonnenclown, op een opblaasbare glijbaan van tien meter hoog, op springkussens en in de draaimolen. Als klap op de vuurpijl komt de aan het conservatorium afgestudeerde accordeonvirtuoos Matthias Lens ook langs. Hij is aan het begin van de avond te horen.

Anita Meyer

Na afloop van de braderie is er bij Hotel Café Boone in de Torenstraat nog een muziekfeest met optredens van niemand minder dan Anita Meyer, René Karst van de hit ‘Atje voor de sfeer’, Jari Esbeukman, Pieter van der Zweep en de Talento’s. Het muziekfeest begint om 20.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief