Stacked containers at the Valencia terminal
Stacked containers at the Valencia terminal (Foto: Ivan Sarfatti)

Mega-rederij MSC heeft North Sea Port ontdekt

VLISSINGEN - Rederij Mediterranean Shipping Company (MSC) heeft North Sea Port opgenomen in zijn netwerk.


Woensdag stuurt MSC voor de eerste keer een schip rechtstreeks naar de haven van Vlissingen: de MSC Alabama. Het is 242 meter lang, 32 meter breed en heeft een capaciteit van 3400 containers van 20 voet, 8 meter breed en 8,6 meter hoog.

Route

De MSC Alabama en andere op deze route varen van Sint-Petersburg via Antwerpen over Vlissingen naar onder meer Le Havre en West-Afrika. “De komst van MSC bewijst opnieuw dat North Sea Port voor de containersector niet alleen bij de binnenvaart of voor Europees shortsea-verkeer in beeld komt. Wij kunnen ook een rol spelen voor deepsea-containervervoer waarbij schepen de brug slaan tussen twee continenten”, zegt Daan Schalck, CEO van North Sea Port.

MSC is de op één na grootste rederij ter wereld als het gaat om het vervoer van containers over het water. MSC heeft meer dan 550 schepen in zijn vloot. Zij varen op ruim 200 routes.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

(Aankomend) Teeltmanager

Rilland

Elektricien

Bergen op Zoom

Bezorgers

Brabant en Zeeland

Bezorgers weekbladen

Oostkapelle

Bezorgers weekbladen

Wissenkerke

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief