mariniers-bo-large
mariniers-bo-large

GroenLinks-fracties nemen afstand van hun partijgenoten in Den Haag

Door: Eugene de Kok Algemeen

VLISSINGEN - Zowel de provinciale fractie van GroenLinks als die in Vlissingen neemt afstand van de uitlatingen van hun partijgenoot Isabelle Diks in de Tweede Kamer.

In een persbericht zeggen ze ‘afspraak is afspraak’.

Diks stuurde na Prinsjesdag een bericht de deur uit dat ze het een kwestie van onbehoorlijk bestuur vond dat de aanbesteding van de marinierskazerne opnieuw met een jaar was uitgesteld. Ze pleitte opnieuw voor afstel van de bouw van de marinierskazerne in Vlissingen en behoud van de vestiging in Doorn.

Brexit

Wat haar betreft zou er wel een multi purpose-kazerne mogen komen in Vlissingen, die belangrijk zou kunnen zijn als de Brexit doorgaat. De GroenLinks-fracties in Zeeland en Vlissingen zijn het daarmee niet eens.

Ze denken dat er dan niet sneller duidelijkheid is, wijzen op uitspraken van de korpsleiding over de kazerne in Doorn, op de wens van de gemeente om woningen op het terrein te bouwen en op ondertekende afspraken tussen de landelijke overheid, de provincie en de gemeente Vlissingen voor de bouw van de Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne. “Met nadruk stellen wij dat Vlissingen en Zeeland zich tot op heden keurig aan de afspraken hebben gehouden”, schrijven Gerwi Temmink en Jeroen Portier van GroenLinks Zeeland en Vlissingen.

Recht

De twee willen graag met hun fractie in de Tweede Kamer om de tafel om ‘de Zeeuwse en (Utrechtse) belangen’ beter tot hun recht te laten komen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief