Ritthem.
Ritthem. Foto: Britta Janssen

Vlissingen wil weten waar ze staat

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - Bijna 10.000 inwoners en ondernemers in de gemeente Vlissingen kunnen deelnemen aan een onderzoek over hun buurt en de gemeentelijke dienstverlening. Begin volgend jaar verwacht Vlissingen de uitkomsten. Die gebruikt ze om haar beleid te verbeteren en prioriteiten te stellen.

Volgende week ontvangen ruim 7.400 inwoners en 2.400 ondernemers een uitnodiging om deel te nemen aan een zogenaamde burgerpeiling en ondernemerspeiling. Hiermee laat de gemeente het externe onderzoeks- en adviesbureau Pon in kaart brengen wat er leeft onder inwoners en ondernemers.

Thuis

Burgers wordt onder meer gevraagd of zij zich thuis voelen in hun buurt en wat ze van het voorzieningenaanbod en de dienstverlening van de gemeente vinden. Ondernemers kunnen bijvoorbeeld aangeven in hoeverre zij tevreden zijn over het beleid en de dienstverlening van de gemeente.

Verbeteringen

‘Met de uitkomsten kunnen we prioriteiten stellen’, aldus de gemeente. ‘Ook kunnen we met inwoners in gesprek gaan over verbeteracties en hoe buurtbewoners en organisaties daarbij kunnen samenwerken.’ Daarnaast gebruikt Vlissingen de uitkomsten om verbeteringen te bepalen voor een goed ondernemersklimaat.

Meer informatie

De twee peilingen zijn onderdeel van het landelijke project Waarstaatjegemeente.nl. Op deze website staan de resultaten van elke uitgevoerde burger- en ondernemerspeiling.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief