Aireen, Noa en Twan Bouyelma toosten op hun nieuwe restaurant.
Aireen, Noa en Twan Bouyelma toosten op hun nieuwe restaurant. (Foto: ANNET EEKMAN)

Geniet van het echte Marokko bij Couscous et Tajine

  Bedrijvig Nieuws

VLISSINGEN - Wilt u de authentieke Marokkaanse keuken proeven in de sfeer van ‘Duizend en één nacht’? Dat kan in het nieuwe, knusse restaurant Couscous et Tajine in Vlissingen, het eerste Marokkaanse restaurant in Zeeland.

Eigenaars Aireen en Twan Bouyelma zijn doorgewinterde horeca-ondernemers. Ze runnen al bijna vijftien jaar Restaurant Valkenisse aan de Veerse kust. “Met de twee studio’s die we boven hebben gemaakt, kunnen gasten nu ook bij ons overnachten en daarmee is Restaurant Valkenisse helemaal af”, vertelt Aireen. “We zijn klaar voor een nieuwe uitdaging en dat is ons tweede restaurant”, lacht ze.


Bloeien

Twan Bouyelma komt uit Noord-Afrika en het gezin bezoekt Marokko jaarlijks meerdere keren. “We komen ook al jaren in een Marokkaans restaurant in Antwerpen en zo is het idee voor ons eigen Marokkaanse restaurant gaan bloeien. De Marokkaanse keuken is heerlijk en gezond en kent heel veel verschillende gerechten. De milde, zoete kruiden maken het af.”

Nisjes

Met de vondst van het perfecte pand aan de Nieuwendijk in Vlissingen wordt de nieuwe droom van Twan en Aireen werkelijkheid. “Het is een klein en knus pandje, heel leuk. We hebben het kleurrijk ingericht, zodat je ook echt de sfeer van Marokko ervaart. Het restaurant heeft allemaal kleine nisjes met dakpannetjes, zodat je heel besloten zit. Dat maakt het ook romantisch.”

Ieder nisje heeft een andere kleur en draagt de naam van een andere Marokkaanse stad. “Zo kun je dus echt eten in bijvoorbeeld Marrakesh”, lacht Aireen. In het interieur komt de verscheidenheid van het land duidelijk terug. “We nemen de gasten mee op reis door Marokko, van het strand naar de bergen en de Sahara.”

Tajine

Sinds zaterdag (9 maart) is het restaurant open op dinsdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur. Twan staat in de keuken en werkt de koks in. Ook dochter Noa werkt mee in Couscous et Tajine. Het restaurant is aangekleed met accessoires en serviesgoed dat allemaal uit Marokko komt. Van de spiegels, tapijten en lampen tot de borden, schalen, theeglaasjes en zilveren kannen. Een hoofdrol is er voor de tajine. Als authentieke Marokkaanse kookpot van aardewerk mag de tajine, waarnaar ook vele gerechten zijn vernoemd, niet ontbreken in het restaurant. “Een tajine is een stoofpotje en dat kun je met van alles bereiden, zoals vlees, vis en allerlei soorten groenten. Je mag je tajine ook zelf samenstellen. En glutenvrij en vegetarisch kun je ook eten bij ons.” Couscous staat uiteraard ook op de kaart, net zoals de typische zoete nagerechten, huisgemaakte koekjes en mooi geserveerde muntthee met honing. Bij het aan tafel gaan krijgen gasten Marokkaans brood, hummus en olijven. “Reserveren is verstandig. Dan kunnen we veel aandacht geven aan de gasten en zorgen voor een sfeervolle, ontspannen Marokkaanse avond.”

Feesten

“Voor de complete Marokkaanse beleving bieden we ook allerlei soorten feesten aan met een buffet en het optreden van een buikdanseres.” Personeels- en verjaardagsfeestjes, bruiloften, het is allemaal te vieren bij Couscous et Tajine. “In ons Restaurant Valkenisse krijgen we daar hele enthousiaste reacties op.”

Marokkaans restaurant Couscous et Tajine - Nieuwendijk 71 - 4381 BW Vlissingen - tel. 0118-774256 - www.couscoustajine.nl - Facebook: Couscous et Tajine 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief