Er wordt volop gewerkt aan de nieuwe stadsentree.
Er wordt volop gewerkt aan de nieuwe stadsentree.

Nieuwe straatnamen voor nieuwe stadsentree

  Actueel

OOST-SOUBURG - De omgeving van het nieuwe industrieterrein Souburg II, buitenhaven en Kenniswerf ondergaat een metamorfose en daar horen nieuwe straatnamen bij.


Het Vlissingen college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat de nieuwe, nog aan te leggen wegen van Oost-Souburg en Ritthem richting buitenhaven, Kenniswerf en Souburg II de Havendorpweg en Louis Pasteurweg gaan heten. Daarnaast wijzigen b&w de ligging van de bestaande Oude Veerhavenweg, Veerhavenweg, Westerhavenweg, Oosterhavenweg, Poortersweg, Poorterspad en Buitenhavenpad. De Ankerweg vervalt.

Rotonde

In februari is de ontwikkeling van de nieuwe stadsentree begonnen. De rijbaan wordt verlegd en er komt een dubbele rotonde met fietstunnel om de Kenniswerf, marinierskazerne, buitenhaven en het nieuw aan te leggen bedrijventerrein Souburg II te bereiken. Met een prijskaartje van 4,3 miljoen euro is dit project een van de grootste investeringen voor de gemeente Vlissingen in de infrastructuur van de afgelopen jaren. De provincie Zeeland betaalt 900.000 euro mee.

De rotonde wordt een kopie van die bij Bossenburgh. De spoorwegovergang blijft op dezelfde plek. Hier komt een vrijliggend fietspad vanaf de Kenniswerf richting de Poortersweg voor meer verkeersveiligheid.

Veerplein

Als het project begin volgend jaar klaar is, ziet het gebied er totaal anders uit. 90.000 kuub zand en 120.000 kuub grond is er gemoeid met de vernieuwing van de entree, die nu nog gericht is op het voormalige veerplein. In 2016 is het bouwrijp maken van de grond al begonnen. Er verschenen enorme bergen zand, die maandenlang bleven liggen. Door deze voorbelasting kon de grond inklinken, zodat er nu op gebouwd kan worden. De gemeente maakt het gebied ongeveer 1,60 meter hoger, vanwege de drassige ondergrond. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief