De De Willem Ruysstraat in het Vlissingse Scheldekwartier.
De De Willem Ruysstraat in het Vlissingse Scheldekwartier. Britta Janssen

‘Wanneer lost gemeente parkeerproblemen op?’

Door: Britta Janssen Actueel

VLISSINGEN - Inwoners van de gemeente Vlissingen klagen al langere tijd over parkeerproblemen in vergunninghoudersgebieden. De Partij Souburg-Ritthem (PSR) wil weten wanneer het college van burgemeester en wethouders met oplossingen hiervoor komt.

Gemeenteraadslid Sjaak Vermeulen van de PSR stelt schriftelijke vragen hierover door het collegebesluit om parkeerplaatsen aan de De Willem Ruysstraat in Vlissingen, tussen de Aagje Dekenstraat en Van Dishoeckstraat, toe te wijzen aan vergunninghouders. Zo is er meer ruimte voor omwonenden om hun auto te parkeren.

Oplossingen

Vermeulen stelt dat zijn partij naar aanleiding van dit besluit veel boze reacties heeft ontvangen van bewoners van het Van Nispenplein in de binnenstad. ‘Men wil daar ook een oplossing en ondanks onze eerdere bemiddeling horen de bewoners niets meer van de gemeente’, schrijft het raadslid in zijn vragen. Zijn fractie wil weten wanneer b&w met oplossingen voor andere buurten komen. ‘Waarom geeft het college bewoners aan de De Willem Ruysstraat wel parkeergelegenheid voor de deur en andere bewoners met vergelijkbare problemen niet? Welke oplossingen ziet het college voor de andere bewoners?’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief