Model Rosanne Hustinx is het gezicht van FbtS 2019 in het artwork van Paulina Matusiak.
Model Rosanne Hustinx is het gezicht van FbtS 2019 in het artwork van Paulina Matusiak. Foto: Eddy Wenting

Film by the Sea presenteert artwork voor editie 2019

Door: Britta Janssen Actueel

VLISSINGEN - 'Een iconisch Zeeuws Meisje, staand voor een woelige zee met een boek in haar handen en linten die als filmstroken om haar heen wapperen.' Zo omschrijft directeur Jan Doense van Film by the Sea het donderdag gepresenteerde artwork voor de nieuwe editie van het Vlissingse filmfestival.

De 21e editie van het internationale filmfestival vindt plaats van 13 tot en met 22 september. Voor zijn eerste editie als directeur zocht Doense een beeld waarin Zeeland, film en literatuur samenkomen. Hij benaderde ontwerpster Paulina Matusiak, die in 2000 Anthon Beeke assisteerde bij het vervaardigen van zijn artwork voor Film by the Sea.

Mona Lisa

'Met Paulina heb ik eerder samengewerkt', laat Doense weten. 'Voor het Amsterdam Fantastic Film Festival, nu Imagine, maakte zij drie prachtige campagnebeelden. Al bij mijn aanstelling wist ik dat ik haar wilde strikken voor mijn eerste Film by the Sea.'

Doense had een poster voor ogen die duidelijk laat zien waarvoor Film by the Sea staat: kwaliteit, schoonheid en degelijkheid. 'Ook hoop ik de vaste bezoekers een goed gevoel te geven over de toekomst van hun festival, dat na twintig jaar door iemand anders dan Leo Hannewijk wordt geleid. Eén van onze bestuursleden sprak van een Zeeuwse Mona Lisa. Daar ben ik heel blij mee.'

Amuse

Het nieuwe artwork wordt op dinsdag 11 juni, tijdens Amuse en in het bijzijn van Matusiak, onthuld aan de gevel van CineCity. De bioscoop is de thuisbasis van Film by the Sea. Tijdens Amuse wordt de vakjury voor het festival bekendgemaakt en de festivaltrailer vertoond. Ook licht Doense tipjes van de sluier op van de programmering.

Kijk voor meer informatie op www.filmbythesea.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief