Een impressie van de nieuwe Dokbrug.
Een impressie van de nieuwe Dokbrug. (Foto: Beeld: bureau MAAN)

Nieuwe Dokbrug draagt gedicht van Wim Hofman

  Actueel

VLISSINGEN - In het gemeentehuis van Vlissingen is donderdagavond het ontwerp voor de nieuwe Dokbrug in het Scheldekwartier gepresenteerd. Op de onderkant van de brug is straks het gedicht 'Waar zijn onze schepen?' van Wim Hofman te lezen.


De brug over het dok bij de binnenstad van Vlissingen is aan vervanging toe. De gemeente Vlissingen verwacht dat de bouw van de nieuwe brug halverwege dit jaar kan beginnen. Als eerste wordt de toevoerweg naar de brug en een nieuw, tijdelijk parkeerterrein aangelegd. Van het bouwen van de nieuwe brug is voorlopig niets te zien, want dit gebeurt in de fabriek. Als alles volgens plan verloopt, is de brug volgend jaar klaar.

Gedicht

Wanneer wegverkeer bij de Dokbrug moet wachten, is op de onderkant van de brug het gedicht van schrijver, illustrator en dichter Wim Hofman uit Vlissingen te lezen:

'Waar zijn onze schepen?

Het gebonk van hamers op nagels
Het ponsen van flenzen het gerakketak
Het walsen van platen het geronk
Van machines het geluid van de stoomfluit
Van kettingen en ankers de fles
Die stuk slaat het schip dat weggaat
Alles komt terug als ik wacht bij de brug'


Verblijfsrecreatie

De locatie van de nieuwe brug wijzigt iets ten opzicht van de oude brug. Hierdoor kan de oude brug in gebruik blijven tijdens het plaatsen van het nieuwe exemplaar. De toegangsweg komt achter de Timmerfabriek te liggen, in plaats van langs het Kanaal door Walcheren. De huidige Koningsweg verdwijnt om verblijfsrecreatie mogelijk te maken langs het kanaal. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief