Gemeente verwijdert grafbedekkingen op Noorderbegraafplaats

  Actueel

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen laat in dit tweede kwartaal van 2020 de gedenktekens en beplanting verwijderen van de graven met de nummers 1 tot en met 118 op de Noorderbegraafplaats in Vlissingen. De stoffelijke resten laat ze in een later stadium uitgraven.


De graven 1 tot en met 118 zijn uitgegeven tussen april 1983 en mei 1987. De uitgiftetermijn voor deze graven is vijftien jaar en daarmee verstreken, laat de gemeente Vlissingen weten. De rechten op algemene graven kunnen niet verlengd worden.

Gedenktekens

De gemeente slaat gedenktekens op tot dertien weken na het moment van weghalen. 'De nabestaanden die bij de gemeente bekend zijn, benaderen we persoonlijk', aldus Vlissingen. 'Andere nabestaanden roepen we op zich te melden wanneer ze het gedenkteken terugwensen.' Gedenktekens die niet worden teruggevraagd, vernietigt de gemeente.

Nabestaanden

'Op dit moment is er nog geen sprake van het ruimen van stoffelijke resten in vak 11. Wanneer dit gebeurt, is nog niet bekend. Wanneer we daartoe besluiten, informeert de gemeente betrokkenen minimaal zes maanden vooraf.' 

Jaarlijks

In april 2015 besloot het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen tot het cyclisch ruimen van graven op de gemeentelijke begraafplaatsen, waaronder de Noorderbegraafplaats. Dat betekent dat er jaarlijks een aantal graven geruimd worden. Voorafgaand aan de ruiming van stoffelijke resten, laat de gemeente gedenktekens en beplanting (grafbedekking) weghalen.

In het eerste kwartaal van dit jaar is de grafbedekking van de algemene graven in vak 11 met de nummers 119 tot en met 215 verwijderd.

Vragen

Voor vragen kunnen nabestaanden contact opnemen met mevrouw Westerbeke, via telefoonnummer 0118-487000 of e-mailadres begraafplaats@vlissingen.nl. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief