Horeca op het Bellamypark in Vlissingen.
Horeca op het Bellamypark in Vlissingen. (Foto Beeldenbank Laat Zeeland Zien/Ruben Oreel)

Proef: tussen 2.00 en 3.00 uur ook café ín

  Actueel

VLISSINGEN - Tot 3.00 uur toegang tot cafés in het Vlissingse horecagebied. Als de gemeenteraad op donderdag 27 juni akkoord gaat, is dit vanaf 1 juli de rest van het jaar als proef toegestaan.


Cafés in het horecagebied mogen nu al open zijn tot 3.00 uur, maar na 2.00 uur geen bezoekers meer binnenlaten. Dit 'eenrichtingsuur' moest ervoor zorgen dat niet iedereen om 3.00 uur het café verlaat en het rustiger zou zijn op straat. "Maar de horeca loopt tegen praktische problemen aan met het eenrichtingsuur", vertelt de Vlissingse wethouder John de Jonge. "Zo mag personeel mensen die na tweeën buiten gaan roken, niet meer binnenlaten. Daarom verzoekt de Vlissingse horeca dit eenrichtingsuur af te schaffen."

Overlast

De proef geldt alleen voor de horecabedrijven die nu om 2.00 uur sluiten of al met het eenrichtingsuur werken. Als de gemeenteraad instemt met het experiment, loopt het van 1 juli tot en met 31 december. Na deze periode evalueert de gemeente de ervaringen en besluit ze of de verruiming van de openingstijd van kracht blijft. "We bekijken of de proef extra overlast veroorzaakt in de omgeving. Toezichthouders van de gemeente en politieagenten houden een oogje in het zeil."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief