Twan (rechtsvoor) geniet van de achtbanen in de Efteling.
Twan (rechtsvoor) geniet van de achtbanen in de Efteling. (Foto: Dennis van Akkeren)

Twans droom gaat in vervulling

  Actueel

OOST-SOUBURG - Met een dag vol achtbaanritjes in pretpark de Efteling in Kaatsheuvel is maandag de droom van de 14-jarige Twan Vrieling uitgekomen.


Twan lijdt aan de spierziekte Duchenne spierdystrofie en kan daardoor niet meer staan of lopen. Via de Souburgse stichting Dromen voor Duchenne kon toch zijn grote wens, genieten van de achtbanen in de Efteling, in vervulling gaan. Met behulp van de 'sterke mannen' van de stichting heeft de Groningse jongen maandag meer dan tien keer in een achtbaan gezeten. 

Euforie

"Het mooiste moment was toen Twan uit de eerste achtbaan, Joris en de draak, kwam", vertelt stichtingsvoorzitter Frank van Ieperen uit Oost-Souburg. "De glimlach op zijn gezicht sprak boekdelen. Alle omstanders hadden een gevoel van euforie. Het was toen al een geslaagde dag." En dat terwijl er nog vele achtbaanritjes volgden. "Twan vond niet alleen de achtbanen fantastisch, maar ook dat hij dit samen kon beleven met zijn zus en broer. Aan het einde van de dag hadden we een voldaan gevoel en een heleboel mooie herinneringen."

Dromen

Met Twans wens heeft de stichting de eerste droom in vervulling laten gaan. Van Ieperen, die zelf ook lijdt aan Duchenne, heeft stichting Dromen voor Duchenne vorig jaar opgericht. "Het idee voor de stichting is ontstaan vanuit mijn eigen wens om in september een rondreis te maken door de Verenigde Staten. Nu het erop lijkt dat dit dankzij onder meer crowdfunding en sponsoring gaat lukken, wil ik ook dromen van anderen realiseren." Van Ieperen ziet de stichting als een mooie nalatenschap. "Na de Amerika-reis gaat de stichting meer dromen laten uitkomen."

Kijk voor meer informatie op www.dromenvoorduchenne.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Teeltmanager

Rilland

Vakantiewerk

Goes

Bessenplukkers

Kwadendamme

Technicians

Bergen op Zoom

Arbeidsmanager

Rilland