Afbeelding
Foto: Pixabay

Bewegen in de natuur tijdens Walcherse ontmoetingsdag

Door: Britta Janssen Actueel

VLISSINGEN - Op de vrijdagen 30 augustus en 27 september houdt Stichting Hart voor de Zorg de Walcherse ontmoetingsdagen voor 55 plussers. Ze zoekt hiervoor nog 100 vrijwilligers.

Ontmoeten, bewegen en de natuur staan centraal bij de Walcherse ontmoetingsdagen in en om museum Terra Maris in Oostkapelle. De dagen zijn bedoeld voor 55-plussers die zelfstandig wonen en gebruik maken van zorg en ondersteuning. 'Om de gasten een bijzondere dag te laten ervaren, zoeken we per ontmoetingsdag 50 vrijwilligers', laat de stichting, die de ontmoetingsdagen met verschillende andere partners organiseert, weten. 'Per ontmoetingsdag is er ook plaats voor 50 deelnemers.'

Afhankelijk

'Regelmatig ga ik naar het bos bij de Manteling om energie op te doen', vertelt Anita Aerts van de stichting over de aanleiding voor de Walcherse ontmoetingsdagen. 'Omdat ik al vele jaren werk in de zorg, vroeg ik me af hoe dat dan gaat als je ouder wordt en bijvoorbeeld een rollator nodig hebt. Je bent dan afhankelijk van anderen om hier te mogen zijn. Weten ouderen nog wel hoe het voelt om dit te ervaren? Juist deze mensen zou ik graag dezelfde ervaring en levensenergie willen geven, in de hoop dat ze daarna deze stap zelf weer nemen met een maatje.'

Programma

De ontmoetingsdag is een startpunt, waarbij de gasten mogelijkheden krijgen aangereikt om vaker naar buiten te gaan. Er staan meerdere activiteiten op het programma, zoals een rondleiding door de Manteling, handmassages en schilderen en boetseren.

Iedere deelnemer wordt (indien gewenst) voor de hele dag gekoppeld aan een vrijwilliger. Voorafgaand aan de ontmoetingsdagen worden de vrijwilligers goed geïnformeerd.

Aanmelden

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden, het liefst voor 12 juli, via Janneke of Rianne van vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig van Welzijn Middelburg: vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl of tel. 0118-727029.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief