'Brugspringers' riskeren boete van 140 euro

  Actueel

OOST-SOUBURG - Met dit zomerse weer waarschuwt de gemeente Vlissingen dat vanaf de Draaibrug tussen Oost- en West-Souburg het Kanaal door Walcheren inspringen levensgevaarlijk is. 


Vooral jongeren vinden het leuk om vanaf de kade bij de Draaibrug het water in te springen. Dat mag, maar vanaf de brug of bijbehorende remmingswerken het kanaal inspringen is verboden, omdat het gevaarlijk is. Toch gebeurt dit regelmatig.

Bekeuring

De politie, welzijnsorganisatie ROAT, gemeente Vlissingen en provincie Zeeland werken samen om de overlast aan te pakken, laat de gemeente weten. 'De partijen doen wat mogelijk is om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren bij de Draaibrug.'

Brugspringers lopen een grote kans om bekeurd te worden. Zowel politieagenten als buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) schrijven bekeuringen uit. De boete is 140 euro. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>