De nieuwe wijk Claverveld bestaat uit twee fases.
De nieuwe wijk Claverveld bestaat uit twee fases. Foto: Gemeente Vlissingen

Fase twee Claverveld eerder in ontwikkeling

Door: Britta Janssen Actueel

WEST-SOUBURG - De eerste paal voor fase een is nog maar net geslagen of de gemeente Vlissingen begint al met de planuitwerking voor fase twee van nieuwbouwwijk Claverveld in West-Souburg. Dinsdag zijn er inloopbijeenkomsten over het project.

"Door het succes van fase een brengen we fase twee versneld in ontwikkeling", vertelt wethouder John de Jonge van de gemeente Vlissingen. "Tachtig procent van de huizen in fase een is al verkocht."

Meedenken

Omwonenden en potentiële kopers konden voor de eerste fase meedenken over de invulling van de duurzame wijk, zoals over het type huizen. Dat is de gemeente goed bevallen en daarom gebruikt ze deze aanpak ook voor de laatste fase. "Een groot deel van de meedenkers heeft daadwerkelijk een huis gekocht."

Markt

Dinsdag (2 juli) staat er een tent op het terrein, ter hoogte van de Keizer Karelhof. Hier kunnen belangstellenden binnen lopen tussen 15.30 en 17.30 uur en tussen 18.30 en 20.00 uur. "We horen graag wat de markt wil", legt gemeentelijk projectleider Jeffrey Beenhouwer uit. "We vragen bijvoorbeeld in welke type woningen mensen geïnteresseerd zijn."

Speelbos

Claverveld bestaat uit huizen in het hogere segment. Fase een telt achttien vrije kavels en 58 woningen, zoals twee-onder-een-kappers en vrijstaande en levensloopbestendige woningen. De tweede fase biedt op het terrein dat grenst aan fase een ruimte voor 74 huizen van hetzelfde type. Het naastgelegen bosperceel wil de gemeente inrichten als speelbos. 

Bouw

Na de zomer wordt het schetsontwerp gemaakt voor fase twee. Naar verwachting begint eind dit jaar of begin volgend jaar de planologische procedure en kan de bouw een jaar later van start gaan.

Verkeer

De nieuwe wijk is straks toegankelijk voor autoverkeer via de Weyevlietweg. Om doorgaand verkeer tegen te gaan, komt er geen ontsluiting richting de Nieuwe Vlissingseweg, aldus de wethouder. Uit onderzoek is volgens de projectleider gebleken dat de Weyevlietweg het verkeer van en naar Claverveld aankan. Na opmerkingen van omwonenden komen er wel attentieborden voor de fietsers, vertelt Beenhouwer.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief