Een gratis beschikbare helling is volgens de indieners van de motie onmisbaar voor Vlissingen.
Een gratis beschikbare helling is volgens de indieners van de motie onmisbaar voor Vlissingen.

Motie voor heropening trailerhelling binnenhaven

Door: Britta Janssen Actueel

VLISSINGEN - Zes oppositiepartijen in de Vlissingse gemeenteraad dienen donderdagavond tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis een motie in voor heropening van de gratis toegankelijke trailerhelling in de Vlissingse binnenhaven. VVD, POV, SGP, PvdA, CDA en ChristenUnie vinden zo’n voorziening onmisbaar voor een maritieme stad.


De gratis helling is onlangs gesloten. 'Een commercieel geëxploiteerde, niet altijd beschikbare en dus niet vrij toegankelijke helling is onvoldoende om in de behoefte van de bewoners en watertoeristen te voorzien', stellen de raadsleden van de zes partijen in hun motie. ‘Vlissingen moet zich als maritieme gemeente profileren. Gezien de unieke ligging aan het water is het logisch om, vooral voor de watertoerist, aantrekkelijk te blijven.’

Onderzoek

Daarbij laten Vlissingers zelf ook graag hun boot of jacht te water in hun eigen gemeente en maken hulpdiensten volgens de partijen ook regelmatig gebruik van een direct toegankelijke trailerhelling.
De zes partijen geven het college van burgemeester en wethouders in de motie de opdracht om onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor het structureel aanbieden van een gratis helling. Ze willen nog dit jaar in de raad op de hoogte worden gebracht over de onderzoeksresultaten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief