Jesuela en Jasmijn zijn terecht trots op hun diploma.
Jesuela en Jasmijn zijn terecht trots op hun diploma. (Foto: Marielja ten Bruggencate)

Entreestudenten ontvangen diploma

  Actueel

MIDDELBURG – In de afgelopen week zijn op veel scholen rapporten en diploma’s uitgereikt. Het is een moment waarop een periode in het leven van de scholieren en studenten wordt afgesloten en een nieuwe periode aanbreekt. Voor de Entreestudenten van Scalda is dit moment misschien wel nog spannender dan voor anderen. De weg naar hun eerste diploma is niet zonder obstakels geweest. Des te trotser zijn ze nu ze een diploma hebben, waarmee ze verder kunnen bouwen aan een mooi leven.


De Entreeopleiding van Scalda is, voor mensen vanaf zeventien jaar, een weg naar een MBO-diploma niveau 1. De eenjarige opleiding bestaat uit basisvakken als rekenen, Nederlands, sport en loopbaanbegeleiding en praktijkgerichte profielvakken die aansluiten bij de stage- of werkplek. “Voor iedere student zoeken we de best passende leerweg. Wat ze op school leren kunnen ze gelijk in de praktijk brengen”, vertelt onderwijsassistent Wilco Meijer.

Breder

Momenteel zijn er zeven profielen die gekozen kunnen worden, maar het volgend schooljaar zullen die geclusterd worden, zodat de opleiding nog breder is en meer kansen in het vervolgonderwijs biedt. 

Vrachtwagenchauffeur

Jasmijn Serier (20) uit Vlissingen heeft het profiel Assistent Dienstverlening & Zorg gevolgd en met succes afgerond. ‘Ik kan niet goed leren uit boeken, daarom is de combinatie werken en leren goed voor mij. Mijn stage bij SVRZ was leuk. Ik heb met de ouderen activiteiten gedaan als bingo, zang, bewegen en biljarten.’ Tijdens haar middelbareschooltijd behaalde ze twee certificaten op praktijkschool Het Bolwerk. ‘Ik heb nu een certificaat horeca, een certificaat detailhandel en mijn MBO1-diploma. Het leren ging best goed, al vond ik het rekenen wel moeilijk. Volgend jaar wil ik MBO Logistiek medewerker niveau 2 gaan doen, omdat ik vrachtwagenchauffeur wil worden.”
Jasmijns coach noemt haar een bereidwillige student die hard wil werken om iets te bereiken. Ze kan anderen enthousiasmeren en heeft op haar stage alleen maar goede cijfers behaald.

Dankbaar

Jasmijns klasgenoot Jesuela Vilhena (17) uit Goes heeft ook toekomstplannen. Ze zou graag stewardess of docent worden. “Dankzij de stage bij basisschool De Wingerd weet ik nu dat ik het leuk vind om met kinderen om te gaan.” Jesuela heeft van haar elfde tot haar vijftiende met haar moeder en zussen in Portugal gewoond. ‘Ik had heimwee naar Nederland. Het is een goede keuze geweest om terug te komen, want het ging daar niet goed met me. Mijn pleegouders hebben me van nul naar honderd gebracht. Ik ben hen heel dankbaar. Zonder hen had ik het niet gekund. Volgend jaar ga ik MBO2 Dienstverlening Facilitair medewerker volgen.” 

Doorzettingsvermogen

De meiden stralen als ze hun diploma in handen hebben. Ze hebben een moeilijke weg bewandeld, maar hebben altijd de schouders eronder gezet en zullen dat blijven doen. Bij de diplomauitreiking was onder meer de Vlissingse wethouder Els Verhage, met onder andere (passend) onderwijs in haar portefeuille, aanwezig. “Jullie zijn toppers”, zei ze tegen de zestig studenten voordat zij hen een diploma overhandigde. De zaal zat vol met familie en vrienden die de studenten hebben bijgestaan tijdens dit belangrijke schooljaar. “Dankzij jullie doorzettingsvermogen en de inzet van alle leerkrachten hebben jullie dit bereikt en dat vind ik fantastisch.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Bezorgers

Wemeldinge

Meerdere vacatures

Yerseke

Bezorgers

’s-Gravenpolder

Bezorgers

Middelburg

Teamleider

Rilland

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief