Het is nu aan de initiatiefnemer om een concreet plan voor woningbouw te maken.
Het is nu aan de initiatiefnemer om een concreet plan voor woningbouw te maken.

Wellicht woningen op 'bijzonder stukje Souburg' bij Julianastraat

  Actueel

OOST-SOUBURG - Op de plek aan de Julianastraat in Oost-Souburg waar nu nog een autobedrijf gevestigd is, komen in de toekomst wellicht woningen te staan.


De eigenaar van de grond achter de garage heeft de gemeente Vlissingen hierover gepolst en zij staat er positief tegenover, vertelt wethouder John de Jonge. "De plannen moeten nog gemaakt worden, maar het zou niet verkeerd zijn als het terrein verbeterd wordt." 

Onderhoud

Het autobedrijf aan de Julianastraat is van een andere eigenaar, maar die wil zich volgens de wethouder aansluiten bij het initiatief voor woningbouw. De gemeente Vlissingen is nu in afwachting van een plan van de grondeigenaar voor het perceel van de garage en het aangrenzende terrein. Achter het autobedrijf ligt een flink stuk grond met onder meer loodsen en garageboxen, dat deels is omheind met prikkeldraad. Aan het terrein is de laatste jaren weinig onderhoud gepleegd. "Het is een bijzonder stukje Souburg", zegt De Jonge. "De provincie Zeeland heeft er ooit een saneringsonderzoek voor vervuilde grond gedaan, met als uitkomst dat er beter naar de grond gekeken moet worden." Het zou daarom volgens de wethouder goed zijn als de huidige bebouwing wordt gesloopt en het terrein wordt aangepakt, zodat de uitstraling van het gebied verbetert.

Het is nu aan de initiatiefnemer om bij de gemeente een concreet plan in te dienen dat ook maatschappelijk draagvlak vanuit de buurt heeft.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Chauffeur Internationaal (CE)

Benelux en Noord Frankrijk.

Bezorgers

Wemeldinge

Medewerker bediening

Oostkapelle

Bezorgers

Middelburg

RMO Chauffeurs

Roosendaal

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief