Model Rosanne Hustinx is het gezicht van FbtS 2019 in het artwork van Paulina Matusiak.
Model Rosanne Hustinx is het gezicht van FbtS 2019 in het artwork van Paulina Matusiak. (Foto: Eddy Wenting)

Programma Film by the Sea is bekend

  Actueel

VLISSINGEN - Het programma van de 21e editie van Film by the Sea is compleet. Het filmfestival in Vlissingen begint op vrijdag 13 september. In zowel de Film- en Literatuur Competitie als Vive le Cinéma!, de competitie voor Franstalige films, zijn acht films te zien.
La belle époque opent het festival. Eregast dit jaar is de Franse regisseur Claude Lelouch. Het openingsweekend staat in het teken van het Storytel Film Boekenbal en een gratis toegankelijke openluchtvoorstelling van de klassieker Jaws op het Vlissingse Badstrand. Ook de slotfilm is inmiddels bekend: de volgens de organisatie hartverwarmende muziekfilm Fisherman's Friends.
 
Slag


Zaterdag (31 augustus) wordt in Terneuzen de aftrap gegeven voor de viering van 75 jaar vrijheid. Ook tijdens Film by the Sea wordt de bevrijding van Zeeland herdacht, tijdens de Dag van de Slag op woensdag 18 september. Op het programma staan diverse documentaires en presentaties, onder andere van de speelfilm De Slag om de Schelde, waarvoor de opnamen in oktober beginnen, en een vertoning van de Nederlandse filmklassieker De dijk is dicht (1950) van Anton Koolhaas. 

Fisherman's Friends

Het festival duurt tot en met zaterdag 21 september. Dan sluit Film by the Sea af met de Nederlandse première van Fisherman's Friends. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall, die met traditionele zeemansliederen onverwacht de Britse hitlijsten bestormt. Als de bijdehante Danny, een muziekproducent uit Londen, met zijn collega's in Port Isaac is voor een vrijgezellenfeest, ziet hij op het strand de Fisherman's Friends optreden en wordt gegrepen door hun optreden. Danny is vastberaden een platencontract voor ze af te sluiten, maar deze vissers zijn behoorlijk eigenwijs. Door hun oprechte en onbevangen karakter leert Danny wat uiteindelijk echt belangrijk is in het leven. 

Kijk voor meer informatie op www.filmbythesea.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>