De nieuwe wijk Claverveld bestaat uit twee fases.
De nieuwe wijk Claverveld bestaat uit twee fases. (Foto: Gemeente Vlissingen)

Vlissingen zet vaart achter Claverveld

  Actueel

WEST-SOUBURG - Vanwege de populariteit van fase een maakt de gemeente Vlissingen voort met fase twee van nieuwbouwwijk Claverveld bij West-Souburg. Onder meer op basis van suggesties van omwonenden en potentiële woningkopers is een schetsplan voor het project met ongeveer 75 huizen gemaakt.


Naar verwachting begint eind dit jaar of begin volgend jaar de planologische procedure en kan de bouw van de tweede en laatste fase van deze duurzame, groene wijk een jaar later van start gaan. 

Meedenken

Claverveld bestaat uit woningen in het hogere segment. Fase een telt achttien vrije kavels en 58 woningen, zoals twee-onder-een-kappers en levensloopbestendige woningen. De tweede fase biedt ruimte voor zo'n 75 huizen. "Waarschijnlijk komen er ongeveer 55 projectmatige woningen en twintig vrije kavels", legt wethouder John de Jonge uit. "Er komen meerdere kleinere kavels, van zo'n 500 vierkante meter, omdat daarnaar veel vraag is en enkele grote kavels van zo'n 1000 vierkante meter." 
Over het type woningen kunnen potentiële kopers meedenken, net zoals dat voor de eerste fase gebeurde. Veel meedenkers hebben daadwerkelijk een huis gekocht, zei de wethouder destijds.

Hofjes

Voor Claverveld heeft de gemeente een groene, landelijke uitstraling voor ogen. Het idee is om voor de laatste fase drie verschillende buurtjes met grondgebonden woningen met een eigen karakter te ontwikkelen: wonen aan de dorpslaan, wonen aan de zonnige weide en wonen aan het hofje. Het bosperceel in Claverveld II krijgt volgens de gemeente een prominente rol. Ze maakt hier een speelbos van dat ook fungeert als waterberging en biodiversiteit stimuleert. De gemeente krijgt hier een Europese subsidie voor. Aan de zuidkant van het bos komt een weide te liggen met daaraan grenzend woningen. Aan de noordkant van de nieuwe wijk blijft de karakteristieke Walcherse wegbeplanting langs de Vrijburgstraat behouden.

Woningbeurs

De nieuwe wijk is straks toegankelijk voor autoverkeer via de Weyevlietweg. Om doorgaand verkeer tegen te gaan, komt er geen ontsluiting richting de Nieuwe Vlissingseweg. Uit onderzoek is volgens de gemeente gebleken dat de Weyevlietweg het verkeer van en naar Claverveld aankan. Na opmerkingen van omwonenden komen er wel attentieborden voor de fietsers.

Het schetsplan voor Claverveld is te bekijken tijdens de woningbeurs in de Timmerfabriek in Vlissingen. Deze beurs vindt plaats op zaterdag 28 september van 10.00 tot 16.00 uur.
 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief