Afbeelding

Vijf politieke partijen houden bijeenkomst over problemen binnenstad

Door: Britta Janssen Actueel

VLISSINGEN - Vlissingse gemeenteraadsleden van CDA, PvdA, POV, SGP en VVD houden dinsdagavond 8 oktober een bijeenkomst om met inwoners te praten over het verbeteren van de leefbaarheid in de binnenstad. ‘De overlast moet de stad uit”, stellen de vijf partijen.

‘In Vlissingen tiert de straathandel welig, zijn geweldsmisdrijven dagelijkse kost en wordt op klaarlichte dag openlijk gedeald’, aldus de Vlissingse gemeenteraadsfracties van CDA, PvdA, POV, SGP en VVD.

Grimmig

‘Bewoners ervaren overlast en voelen zich vaak niet veilig op straat, vooral in de avond en nacht. Er is sprake van een grimmige sfeer in de binnenstad, rondom het Scheldeplein en de Scheldestraat. Men lapt verkeersregels aan de laars, er is nauwelijks handhaving en de binnenstad loopt leeg.’
De partijen noemen ook illegaal kamerverhuur aan arbeidsmigranten en toeristen een groot probleem.

Oplossingen

De vijf partijen houden dinsdag 8 oktober vanaf 20.00 uur een inwonersbijeenkomst in The Ballroom aan de Oude Markt, omdat ze vinden dat de maat vol is. ‘We moeten een einde maken aan het geweld, de onveiligheid en de wetteloosheid. En dat betekent: wég met de criminelen, wég met de straathandel in drugs en wég met de overlast.’ Hiervoor willen de raadsleden als eerste in gesprek met bewoners zelf. ‘Wat zien zij gebeuren en aan welke oplossingen denken zij?’

Tijdens de bijeenkomst kunnen de Vlissingers praten met elkaar en met andere betrokkenen. De vijf partijen nodigen ook onder meer burgemeester Bas van den Tillaar, coffeeshophouders, buurtcomités, de politie en de andere politieke partijen uit om aan het gesprek deel te nemen. De avond is openbaar en voor iedereen toegankelijk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief