Afbeelding
Foto Beeldenbank Laat Zeeland Zien/Felice Buonadonna

Waterschap waarschuwt voor slik op de weg

Door: Britta Janssen Actueel

MIDDELBURG - Omdat landbouwers volop bezig zijn op hun land, waarschuwt waterschap Scheldestromen de komende maanden voor slik op de wegen in het Zeeuwse buitengebied.

Slik dat tijdens het rooien op de weg blijft liggen kan, met name in combinatie met nat weer, gevaarlijke verkeerssituaties veroorzaken. 'Het is belangrijk dat agrariërs de weg schoonmaken, maar ook dat weggebruikers hun snelheid aanpassen aan de situatie', laat het waterschap woensdag weten.

Waarschuwingsborden

Om ongelukken te voorkomen, hebben wegbeheerders, zoals het waterschap, samen met belangenorganisaties regels voor boeren opgesteld. 'Agrariërs moeten zelf de vervuiling gelijk opruimen. Hoewel ze hun best doen om de weg schoon te houden, kunnen wegen toch vervuild raken. Daarom is het belangrijk dat agrariërs en loonbedrijven waarschuwingsborden plaatsen.'

Afsluiting

Zodra het waterschap toch onveilige situaties ontdekt, neemt ze maatregelen. 'Soms plaatsen we borden met een snelheidsbeperking. Bij ernstige vervuiling sluiten we de weg tijdelijk af.' Het waterschap houdt toezicht op het schoonmaken van de weg. 'De veroorzaker moet dit zelf doen, maar bij nalatigheid laten we de weg schoonmaken op kosten van de vervuiler.'

Mensen die gevaarlijke situaties door slik op de weg willen melden, kunnen telefonisch contact opnemen met Scheldestromen. Het waterschap is zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar via 088-2461000.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief