Ook jonge kanjers fietsen mee.
Ook jonge kanjers fietsen mee. (Foto: Coby Weijers)

Zeeland vormt opnieuw mooi decor van grootste peloton van Nederland

  Actueel

GOES - Ook de derde editie van de Ride for the Roses in Zeeland is zondag uitgedraaid op een groot succes. Ruim 7000 fietsers deden mee aan de benefiettocht voor KWF.


Samen haalden zij maar liefst 852.709 euro op voor het goed doel. Het was de derde keer dat de Ride for the Roses in Zeeland werd verreden. Eerder was Goes in 2008 en 2014 gastheer van het evenement.

In het grootste peloton van Nederland reden dit keer een groot aantal prominenten mee. Zo zaten meerdere ministers en staatssecretarissen op de fiets, hadden oud-profrenners Michael Boogerd en Leontien van Moorsel toegezegd te komen en sprongen bovendien burgemeester Margo Mulder en wethouder Derk Alssema op de fiets.

Penning

Mulder reed de vijftig kilometer, Alssema de route over honderd kilometer, die is vernoemd naar Theo Schouwenaar, die al jaren is betrokken bij de organisatie van de (Delta) Ride for the Roses. Voorzitter Eddie Bogaert van het organisatiecomité kreeg voor de start een Frans Naereboutpenning uitgereikt. Hij ontving de onderscheiding van de gemeente Goes voor ‘zijn enorme inzet’ voor het evenement sinds 2008. Bogaert heeft vorige week laten weten te stoppen als voorzitter. Hij heeft zes jaar aan de leiding gestaan.

Dit jaar is de opbrengst van de Ride for the Roses bestemd voor een landelijk onderzoek naar het op maat toedienen van medicijnen bij kanker. Daarmee willen de onderzoekers de werking verbeteren en de bijwerkingen verminderen. Dr. Ingrid Desar van Radboudumc legde het doel van het onderzoek vlak voor de start uit aan alle deelnemers. Daarna klonk ‘The Rose’, het lijflied van het evenement, en gingen alle deelnemers van start.

Meer informatie is te vinden op www.ridefortheroses.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>