De entree van Vlissingen heeft er nieuwe wegen bij.
De entree van Vlissingen heeft er nieuwe wegen bij. (Foto: Britta Janssen)

Nieuwe rotonde entree Vlissingen open op 19 oktober

  Actueel

VLISSINGEN - De rotonde met fietstunnel bij de nieuwe stadsentree van Vlissingen opent op zaterdagavond 19 oktober. Voordat het zover is, wordt de Veerhavenweg tien dagen afgesloten en kan het verkeer niet vanaf de snelweg A58 en Sloeweg richting de Kenniswerf rijden. “Dat wordt behelpen”, erkent de Vlissingse wethouder John de Jonge, “maar om de overlast te beperken sluiten we de weg bewust af in de herfstvakantie.”


Op zaterdagavond 19 oktober rond 22.00 uur wordt de nieuwe Havendorpweg, inclusief rotonde met fietstunnel en vrijliggend fietspad, opengesteld voor het gemotoriseerde verkeer. Tegelijkertijd sluit de Veerhavenweg. 

Omleiding

Voor de afrondende werkzaamheden aan de rotonde is de Veerhavenweg vanaf woensdagavond 9 oktober tot zaterdagavond 19 oktober afgesloten voor al het verkeer. Dit is het deel tussen de A58 en spoorwegovergang bij de Kenniswerf. Het verkeer wordt omgeleid via de Sloeweg en Nieuwe Vlissingseweg.

Voltooiing

Met de realisatie van de rotonde met fietstunnel nadert de grootscheepse herinrichting van de stadsentree van Vlissingen zijn voltooiing. Er wordt al maanden gewerkt aan dit miljoenenproject, dat ook het bedrijventerrein Souburg II en de toekomstige marinierskazerne beter bereikbaar maakt. Het vrijliggend fietspad ligt tussen de Kenniswerf en Poortersweg en biedt fietsers meer verkeersveiligheid.

Poortersweg

Vanwege de vernieuwingen is de Poortersweg al sinds half mei dicht voor het verkeer. Sinds enkele weken is ook de kruising van de Oosterhavenweg, Poortersweg en Westerhavenweg afgesloten. Het (fiets)verkeer kan via een tijdelijke rijbaan naar de Veerhavenweg rijden. Deze afsluiting duurt nog tot en met woensdag 9 oktober.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>