Foto: Annet Eekman

'Plannen voor alternatief VVV in de maak'

  Actueel

VLISSINGEN - Meerdere partijen werken aan plannen voor een toeristenloket in Vlissingen, als alternatief voor het gesloten VVV-kantoor.


Dat vertelt wethouder Sem Stroosnijder van de gemeente Vlissingen over de uitvoering van de eind juni aangenomen motie voor behoud van een toeristisch informatiepunt in de stad. De motie draagt het college van burgemeester en wethouders op de mogelijkheden hiervoor te onderzoeken. 

Duur

Stroosnijder heeft met het muZEEum, bioscoop Cinecity en enkele ondernemers gesproken en hen gevraagd met een plan te komen. De wethouder laat weten dat de VVV ook een initiatief heeft ingediend, maar dat is volgens hem te duur. “We wachten nog op een aantal andere plannen.” 

Winkel

De VVV aan de Spuistraat sloot eind vorige maand haar deuren. VVV Zeeland liet destijds weten dat ze het kantoor niet meer kon openhouden, omdat de gemeente Vlissingen de subsidie heeft beëindigd. Een alternatief kan volgens Stroosnijder goedkoper uitvallen, wanneer een informatiepunt bijvoorbeeld wordt ingericht in een bestaande winkel. Hierin zou een VVV-medewerker aan de slag kunnen gaan, of winkelpersoneel kan ervoor worden opgeleid, aldus de wethouder. “Wel willen we de openingstijden houden, zoals ze bij het VVV-kantoor waren. Een half informatiepunt is niet de bedoeling.” 

Naam

Hoewel er slechts een beperkt budget beschikbaar is, acht Stroosnijder het toch realistisch dat er een haalbaar plan op tafel komt. “De voorziening krijgt dan een andere naam dan VVV, maar bijvoorbeeld in Middelburg zit er ook een ondernemer achter het informatiepunt.”

Visie

Vlissingen werkt aan een nieuwe toeristische visie voor de gemeente. Die leggen b&w naar verwachting nog dit jaar aan de gemeenteraad voor. De mogelijkheden voor een alternatief toeristenloket komen hierin ook aan bod. De indieners van de motie - SGP, POV, VVD, CDA, CU en PvdA - vinden dat bezoekers van een toeristische gemeente als Vlissingen het hele jaar door in een fysiek informatiepunt terecht moeten kunnen om zich door gespecialiseerd personeel te laten informeren over alle recreatieve mogelijkheden in de omgeving.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>