Voormalige bibliotheek aan Spuistraat nog niet verkocht

  Actueel

VLISSINGEN - Het pand aan de Spuistraat in Vlissingen vroeger de bibliotheek huisde, is nog niet verkocht. De gemeente gaat marktpartijen beter begeleiden om tot een geschikte bestemming te komen.


Dat vertelt wethouder John de Jonge woensdag, nadat de gemeente Vlissingen twee inschrijvingen van mogelijke kopers als onvoldoende heeft beoordeeld.

Verbinding

Beide biedingen liggen 'financieel ver onder de taxatiewaarde', laat De Jonge weten. "Maar belangrijker nog, de maatschappelijke invulling was niet voldoende. We hadden het pand kunnen gunnen om er maar vanaf te zijn, maar we willen een goede invulling vanwege het belang van het pand." De gemeente vindt dat het gebouw op een strategische locatie in de binnenstad ligt. "Het verbindt het winkelgebied met het horecagebied en we willen ervoor zorgen dat het publiek door de nieuwe invulling natuurlijk doorloopt tussen de Oude Markt en het Bellamypark en dat de twee gebieden niet als een 'einde' worden ervaren."

Les

Uit het resultaat van het te koop aanbieden van het leegstaande gebouw heeft de gemeente volgens de wethouder de les getrokken dat ze actiever samen met partijen op zoek moet gaan naar een goede bestemming voor het pand. "Voor de eerste ronde van het verkooptraject zeiden we 'maak er iets van'. Nu willen we als gemeente partijen stimuleren en beter begeleiden. We verwachten dat het lukt om een partij met een goede maatschappelijke invulling voor het pand te vinden."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>